PAÜ Tıp Fakültesi 116 mezun verdi – D20Haber
03.05.2024, Cuma
14 °C / 26 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EĞİTİM
  4. /
  5. EĞİTİM
  6. /
  7. PAÜ Tıp Fakültesi 116 mezun verdi

PAÜ Tıp Fakültesi 116 mezun verdi

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 29 Haziran 2018 Cuma - 12:54Güncelleme: 29 Haziran 2018 Cuma - 12:54
PAÜ Tıp Fakültesi 116 mezun verdi

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Tıp Fakültesi, 116 mezun verdi. Mezuniyet coşkusu yaşayan tıp ortdusunun yeni mezunları, hipokrat yemini etti.

PAÜ Tıp Fakültesi’nin mezuniyet töreni, PAÜ Kongre ve Kültür Merkezi’nde yapıldı. Törene Vali Hasan Karahan, HSK Üyeleri Songül Yazar ve Alp Arslan, 11. Komando Tugay ve Garnizon Komutan Vekili Piyade Albay Bilal Öztürk, Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi Başkan Vekili Ali Değirmenci, Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Ergül Yılmaz, PAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ, akademisyenler ve mezun öğrencilerin aileleri katıldı.

“ZORLU MARATON BAŞLIYOR”

Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Çiftçi, yaptığı konuşmada, mezun olan öğrencilere “Fakültemize geldiğiniz ilk günden itibaren eğitim sürecinde yaşanan tüm zorluklara, bunaltıcı nöbetlere ve bitmek tükenmek bilmeyen sınavlara katlandınız. Bunların tümünün sizlerin iyi birer hekim olabilmeniz için olduğunu biliyorsunuz. Unutmamak gerekir ki, tüm bu sıkıntılar geride kalmıştır. Lakin öğrendikleriniz ömür boyu sizinle olacaktır. Sizlere zor günlerin bittiğini söylemek isterdim, ancak tıp eğitiminin ömür boyu devam edeceğini ve hayat denen zorlu maratonun yeni başladığını hatırlatmakta fayda görüyorum” diye seslendi.

“İNSAN ODAKLI OLUN, MÜTEVAZİ OLUN”

PAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ ise, uzun bir eğitimi geçerek mezuniyet olan öğrencileri kutladı. Bağ, “Artık sürekli yenilenmeyi, gelişmeleri yakından takip etmeyi, bilimsel araştırma ve çalışmaların merkezi olmayı gerektiren bir mesleğin sahiplerisiniz. Eğitiminiz boyunca daha sağlıklı ve mutlu bir yaşam için üstün çabalar sarf ettiniz. Bundan sonra da meslek hayatınızda yapacağınız çalışmalarda da başarılarınızın daim olmasını diliyorum. Sizler yarının sahipleri ve ülkemizi Mustafa Kemal Atatürk’ün işaret ettiği çağdaş medeniyetler seviyesinin üstüne taşıyacak kişilersiniz. Sizler, Atatürk’ün ‘beni Türk hekimlerine emanet ediniz’ dediği gençlersiniz. Bu noktada sizlere tavsiyem; sadece başarı ve sonuç odaklı değil, aynı zamanda insan ve değer odaklı, daima pozitif, yapıcı ve mütevazı olun.Hayatta ne ile karşılaşırsanız karşılaşın, heves ve heyecanınızı asla kaybetmeyin. Soru sormaktan ve cevap aramaktan vazgeçmeyin, hiçbir şeyi kendi akıl süzgecinizden geçirmeden kabul etmeyin” dedi.

“DENİZLİ’DE EVİNİZ VAR”

Denizli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali Değirmenci de Türkiye’nin dört bir yanında görev yapacak hekimlere Denizli’de bir evleri olduğunu, kapılarının kendilerine her zaman açık olduğunu söyleyerek, genç doktorlara görevlerinde başarılar diledi.

KEPLERİ FIRLATILDI
Konuşmaların ardından mezuniyet belgelerini alan ve Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Çağdaş Erdoğan önderliğinde hipokrat yemini eden öğrenciler, mezuniyet coşkusunu keplerini havaya fırlatarak yaşadı.