Okullarda ders zili son kez çalacak – D20Haber
06.05.2024, Pazartesi
13 °C / 28 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EĞİTİM
  4. /
  5. EĞİTİM
  6. /
  7. Okullarda ders zili son kez çalacak

Okullarda ders zili son kez çalacak

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 7 Haziran 2018 Perşembe - 10:50Güncelleme: 7 Haziran 2018 Perşembe - 10:53
Okullarda ders zili son kez çalacak

Mille Eğitim Bakanlığına bağlı eğitim kurumlarında 2017-2018 eğitim öğretim yılı sona eriyor. Okullarda ders zili yarın son kez çalacak ve 187 bin 658 öğrenci tatile girecek.

İl Milli Eğitim müdürü Mahmut Oğuz, yaptığı açıklamada, 2017-2018 eğitim öğretim yılının yoğun bir çalışma temposuyla tamamlandığını, 784 eğitim kurumunda görev yapan 14 bin 355 öğretmen ve 187 bin 658 öğrencinin yarından itibaren tatile gireceğini belirtti.

Oğuz, açıklamasında velilere “Eğitimin temel taşlarından biri olduğunuzu unutmayınız. Sizler ne kadar bilinçli, anlayışlı yol gösterici, ufuk açıcı olursanız çocuklarımız da o denli başarılı olur. Çocuklarımızın başarılarına ortak olduğumuz gibi varsa bir başarısızlıkları onlara da ortak olmalıyız. Yıkıcı, yargılayıcı, özgüven zedeleyici bir üsluptan kaçınmalıyız. Sevgi, şefkat ve ilgi ile çözemeyeceğiniz hiçbir sorun yoktur” diye seslendi.

İl Milli Eğitim Müdürü Oğuz, öğrencilere seslenirken de “Sizden beklentimiz; Vatanını milletini seven; yerli, milli ve manevi değerlerine bağlı; ailesine, ülkesine ve milletine faydalı bireyler olarak, yine ülkesi ve milleti için tüm dünya ile yarışabilecek donanıma sahip olmanızdır. Geleceği parlak, özgüveni yüksek öncü kuşaklar olmak için çok çalışmalısınız. Şanlı geçmişimizi çok iyi bilmeli ve çok daha iyi bir gelecek inşa etmenin çabası içerisinde olmalısınız. Şüphesiz ki bu karneler sizlerin kişiliğini ölçmüyor. Sadece bir yıllık çalışmalarınızın karşılığında bir değerlendirme cetveli aldınız. İnanıyorum ki eksiklerinizi görüp önümüzdeki yıl daha düzenli, daha verimli çalışarak arzu ettiğiniz seviyelere ulaşacaksınız. Tatilinizi en iyi ve en verimli şekilde değerlendirmenizi temenni ediyorum ifadelerini kullandı.