Kale MYO yeni binasında eğitim verecek – D20Haber
06.05.2024, Pazartesi
13 °C / 28 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EĞİTİM
  4. /
  5. EĞİTİM
  6. /
  7. Kale MYO yeni binasında eğitim verecek

Kale MYO yeni binasında eğitim verecek

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 13 Eylül 2018 Perşembe - 12:02Güncelleme: 13 Eylül 2018 Perşembe - 12:02
Kale MYO yeni binasında eğitim verecek

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ, Kale Meslek Yüksekokulu’nun bu eğitim öğretim yılında yeni binasında kapılarını açacağını bildirdi.

PAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ, Kale Meslek Yüksekokulu inşaatında incelemelerde bulundu. Bağ’ın inceleme gezisine Kale MYO Müdürü Prof. Dr. Ersan Öz, PAÜ Genel Sekreteri Doç. Dr. Mehmet Ali Sarı, akademisyenler ve idari yöneticiler katıldı.

İnşaatın yapımını üstlenen firma yetkilileri ile de görüşen Bağ, meslek yüksekokullarının tarım, sanayi, turizm gibi alanlarda ara eleman açığını tamamlayan ve ülke ekonomisinin gelişmesine katkı sunan bireyler yetiştirdiğini, bu nedenle büyük önem arz etttiğini söyledi.

Verilen eğitimin kalitesinin yanı sıra öğrencilere sunulan teknik ve teknolojik imkanların da önem taşıdığını vurgulayan Bağ, “Bu noktada, Kale ilçemizde bulunan meslek yüksekokulumuz için yeni bir binada eğitim öğretim faaliyetlerini sürdürmesi konusunda gereken çalışmaları yakından takip etmekteyiz. Merkez yerleşkemizde de devam eden yenileme ve iyileştirme çalışmalarının yanında ilçelerimizdeki okullarımızın da yenilenme çalışmaları öğrencilerimizin daha iyi şartlarda yetiştirilmesi için devam edecektir” ded.
,
Kale MYO, 7 bin 261 m2 kapalı alanda 3 katlı olarak planlandı. Yeni binada 22 derslik, 1 çalışma odası, 2 laboratuvar, 300 kişi kapasiteli konferans salonu, 250 kişi kapasiteli yemekhane, kütüphane ve kantin yer alacak. İnşası devam eden yeni binanın 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı’nda hizmete açılması planlanıyor.