Ekpen Tekstil’den öğrencilere yeni yıl hediyesi – D20Haber
04.05.2024, Cumartesi
10 °C / 22 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EĞİTİM
  4. /
  5. EĞİTİM
  6. /
  7. Ekpen Tekstil’den öğrencilere yeni yıl hediyesi

Ekpen Tekstil’den öğrencilere yeni yıl hediyesi

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 31 Aralık 2018 Pazartesi - 08:03Güncelleme: 31 Aralık 2018 Pazartesi - 08:13
Ekpen Tekstil’den öğrencilere yeni yıl hediyesi

Denizli Organize Sanayi Bölgesi’ndeki tesislerinde üreten, ihracat yapan, istihdam ve katma değer sağlayan Ekpen Tekstil, sosyal sorumluluk projeleri kapsamında eğitime desteğini sürdürüyor. Ekpen’in bu kez yardım eli Bozkurt’un Cumali Mahallesi’ndeki eğitim kurumuna uzandı.

Ahmet Kutsi Tecer’in “Orda bir köy var, uzakta / O köy bizim köyümüzdür / Gitmesek de tozmasak da / O köy bizim köyümüzdür” diye başlayan şiirinin bu dizelerini bilmeyenimiz yoktur. Gözlerden uzak olan, yaşam mücadelesi veren insanları çağrıştırır bu şiir birçoğumuzda. Tıpkı haberimize konu olan Bozkurt’un Cumali Mahallesi gibi.

ÇALIŞMAK İÇİN OSB’YE GELİYORLAR

Gelir getirecek kaynakların sınırlı olduğu Cumali’de yaşayanların birçoğu geçimini servisle gelip gittikleri Denizli Organize Sanayi Bölgesi’ndeki fabrikalarda çalışarak sağlıyor. Kimi de hayvancılık yapıyor. 700 nüfuslu bu mahallede eğitim ise, bünyesinde anasınıfının da yer alan ve birleştirilmiş sınıflardaki ilkokulda veriliyor.

EKPEN TEKSTİL BU OKULU SEÇTİ

Eğitim konunda gelen talepleri geri çevirmeyen ve olanakları ölçüsünde karşılamayı görev edinen Ekpen Tekstil, 32 öğrencili bu okula da yardım sağladı. Eğitimle ilgili araç-gereçlere çeşitlilik katmak, küçük öğrencilerin zihinsel gelişimlerine katkıda bulunmak amacıyla harekete geçti. Okulda görevli öğretmenlerinin katkısıyla ihtiyaç analizi yapılarak, öğrenciler için gerekli olan eğitim araçları belirlendi. Ardından da bunlar temin edildi, öğrencilerin erişemediği kitaplara ulaşması, akıl ve zeka oyunlarıyla tanışması, yeni oyun ve etkinliklerle karşılaşması sağlandı.

KÜTÜPHANE OLUŞTURULDU, ZEKA OYUNLARI SAĞLANDI

Proje yürütücüleri, Cumali İlkokulu’ndaki bu çalışmayı “Öğrencilerin ders kitapları haricinde kitaplara erişebilmesi de çok önemli. Bu yüzden etkinlik sınıfında öğrencilerin yaşlarına ve seviyelerine göre kitapların yer aldığı bir kütüphane oluşturduk. Aynı zamanda bu sınıfa 10 kutudan fazla akıl ve zeka oyunu bağışladık. Okulda halihazırda var olan bir oyun odasının eksiklerini tamamlandık. Oyun havuzu topları, matematik minderi, oyuncak at gibi küçük dokunuşlarla çocuklar için büyük bir mutluluk alanı oluşturduk. Çocukların özellikle soğuk kış günlerinde okulun içinde eğlenceli vakit geçirebileceği bir ortam hazırladık. 8 kişilik anaokulu sınıfı da unutmadık. Bu sınıfa, mutfak köşesi, müzik köşesi, beceri küpü, tamir seti, puzzle minderi bağışladık. Ayrıca tüm öğrencilerin bahçe etkinlikleri için kullanabileceği slalom takımı, kale, hoparlör gibi ekipmanları sağladık” diye özetledi.

“AMACIMIZ KIRSALDAKİ ÖĞRENCİLERE ULAŞMAK”

Ekpen Tekstil yöneticileri, ortaya koydukları projenin amacını tarif ederken “Kırsal kesimde yaşayan çocuklar, eğitim hakkından eşit koşullarda yararlanamıyorlar maalesef. Bu yüzden en önemli amacımız kırsaldaki öğrencilere ulaşmak. Her fırsatta ihtiyaç duyulan eğitim araçlarını bu okullara ulaştırıyoruz. İlköğretim çağındaki çocukların daha iyi koşullarda eğitim alabilmesi lazım. Hayata geçirdiğimiz projeler ile öğrencilerin eğitim koşulları biraz olsun iyileştirebilirsek bizim için ne mutlu. Bir öğrencinin bile sorgulayan, düşünen, özgür bir birey olarak yetişmesi çok önemli. Biz, öğrencilerin sanata, kültüre ve bilime ilgilerini artırmak, yeteneklerini ortaya çıkarmak için katkı sunuyoruz ama aslında geleceğimize yatırım yapıyoruz” diye konuştu.

KENDİ YAPTIKLARI ÇİÇEKLE TEŞEKKÜR ETTİLER

Anasınıfı öğrencileri, kendi elleriyle yaptıkları laleleri tüm okul adına, Ekpen Tekstil çalışanlarına hediye ederek teşekkürlerini iletti.