Eğitim-İş’ten ‘öğretmenlere baskı yapılıyor’ iddiası – D20Haber
04.05.2024, Cumartesi
11 °C / 23 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EĞİTİM
  4. /
  5. EĞİTİM
  6. /
  7. Eğitim-İş’ten ‘öğretmenlere baskı yapılıyor’ iddiası

Eğitim-İş’ten ‘öğretmenlere baskı yapılıyor’ iddiası

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 12 Şubat 2019 Salı - 18:33Güncelleme: 13 Şubat 2019 Çarşamba - 00:51
Eğitim-İş’ten ‘öğretmenlere baskı yapılıyor’ iddiası

Eğitim-İş Denizli Şube Başkanı Namık Kemal Aydoğan, öğretmenlere, öğrencilerin yönlendirilerek dini içerikli dersleri seçilmelerinin sağlanması konusunda baskı yapıldığını iddia etti.

Basın toplantısı düzenleyen Eğitim-İş Şube Başkanı Namık Kemal Aydoğan, dini içerikli derslerin seçimine ilişkin okul yöneticileri ile öğretmenlere baskı ve yönlendirme yapıldığını, bu derslerin seçtirilmesinin il, ilçe ve okul yöneticilikleri için koltuğu koruma adına referansa dönüştüğünü söyledi.

Öğrencilerin istediği dersi seçmesi gerektiğini kaydeden Aydoğan, “Sizi ne ilgilendirir hangi öğrencinin hangi dersi seçtiği? Madem dayatıyorsunuz, neden seçmeli ders diyorsunuz? Kendinizi kandırmaktan, topluma korku ve tehdit yaymaktan başka işe yaramıyor bu yaptığınız. Kendilerine güvenmeyen, yarınını planlamaktan yoksun bir kuşak yetiştiriyorsunuz. Övünebilirsiniz eserinizle” ifadelerini kullandı.

“ÖĞRETMENLERE ÖĞRENCİLERİ YÖNLENDİRİN BASKISI YAPILIYOR”

"Dini derslerin seçilmesini kendi siyasal geleceklerinin güvencesi olarak görenler, toplumda oluşturdukları güvensizliği ve kargaşayı görmezden gelmektedir" diyen Aydoğan, şöyle devam etti:

“Pamukkale İlçe Milli Eğitim Müdürü Reşat Erdoğan, ilçede bulunan okulların müdürlerine bir mesaj gönderiyor. Aynı silsile ile gelen mesajı bir okul müdürümüz öğretmenlere gönderiyor. Öğretmenlerimizin de aynı şekilde öğrencilere yönlendirme yapması isteniyor.”

Öğrenci ve velilerin yanında olmaya devam edeceklerini belirten Aydoğan, Milli Eğitim Bakanlığına çağrıda bulunarak “Konuya ilişkin tüm sorumlular hakkında gereğinin yapılmasını istiyoruz” dedi.