Tarihi konakta ilk ders yapıldı – D20Haber
05.05.2024, Pazar
10 °C / 22 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EĞİTİM
  4. /
  5. EĞİTİM
  6. /
  7. Tarihi konakta ilk ders yapıldı

Tarihi konakta ilk ders yapıldı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 17 Mart 2018 Cumartesi - 11:24Güncelleme: 17 Mart 2018 Cumartesi - 11:37
Tarihi konakta ilk ders yapıldı

Buldan Belediyesi tarafından restore ettirilerek, Pamukkale Üniversitesi Buldan Meslek Yüksekokulu’na tahsis edilen 150 yıllık tarihi Beyler Konağı’nda ilk ders yapıldı.

Yeşildere Mahallesinde bulunan ve yaklaşık 6 yıl önce Buldan Belediyesi tarafından satın alınarak restorasyonu yaptırılan tarihi Beyler Konağı, geçtiğimiz yılın sonlarında Baldan Meslek Yüksekokulu’na tahsis edilmişti.

PAÜ Buldan Meslek Yüksekokulu Mimarlık ve Şehir Planlama bölümü tarafından müze ve eğitim amaçlı kullanılmak üzere iç düzenlemesi yapılan konakta ilk dersi, Öğretim Görevlisi Gamze Şayın, Mimarlık ve Şehir Planlama bölümü öğrencilerine verdi.

Buldan Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. İsmail Çeviş, “Buldan Belediyesi tarafından tahsis edilen tarihi konakta, konağın ruhuna uygun bir bölüm öğrencilerinin ders görmesi ve bizim böyle tarihi bir mekanda ders vermemiz gerçekten harika bir duygu. Bundan böyle bazı derslerimizi bu konakta gerçekleştireceğiz. Buldan Belediyesine çok teşekkür ederiz” dedi.

Buldan Belediye Başkanı Mustafa Gülbay da konağı restore ettikten sonra nasıl kullanacakları konusunda uzun uzun düşündüklerini belirterek, en sonunda en doğru kararı verip, konağı Buldan Meslek Yüksekokulu Mimarlık ve Şehir Planlama Bölümüne tahsisini gerçekleştirdiklerini söyledi. Gülbay, “öğrencilerin bu konakta ders görmeye başlamasıyla bölgenin de canlanacağını düşündük. Umuyorum Buldan’ın eskiden merkezi olan bu bölge gene eskisi gibi cıvıl cıvıl bir hale gelecek” diye konuştu.