Erbakır Fen Lisesi’ne TÜBİTAK’tan madalya ve kupa – D20Haber
05.05.2024, Pazar
10 °C / 22 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EĞİTİM
  4. /
  5. EĞİTİM
  6. /
  7. Erbakır Fen Lisesi’ne TÜBİTAK’tan madalya ve...

Erbakır Fen Lisesi’ne TÜBİTAK’tan madalya ve kupa

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 21 Şubat 2018 Çarşamba - 12:07Güncelleme: 21 Şubat 2018 Çarşamba - 12:08
Erbakır Fen Lisesi’ne TÜBİTAK’tan madalya ve kupa

Erbakır Fen Lisesi, TÜBİTAK’ın düzenlediği Bilim Olimpiyatları’nda “En Yenilikçi Çözüm Ödülü”, 3 madalya, 2 kupa kazandı.

İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz,TÜBİTAK Bilim Olimpiyatlar’ında dereceye giren öğrenciler ile danışman öğretmenlerini makamında kabul ederek ödüllendirdi.Ödül törenine İl Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Ramazan Kayayurt, Erbakır Fen Lisesi Müdürü İbrahim Ekiz, danışman öğretmenler Barış Yılmaz, Mustafa Arslanoğlu ve Rafike Duyar ile dereceye giren öğrenciler Ebrar Tecimen, Tuğçe Çağlayan, Mehmet Koca, İsmail Yaşar Kökçüler, Yiğit Doruk, Behlül Sena Akbudak ve Mehmet Kural katıldı.

İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, törendeki konuşmasında, “Elde ettiğiniz başarılardan dolayı sizleri içtenlikte kutluyor. Başarılarınızın devamını diliyorum. Erbakır Fen Lisesi olarak 81 il ile yarış içerisindesiniz. İlimizin marka okulusunuz. Başarılarınız hepimizi mutlu ediyor ve onurlandırıyor. Yazılım ve kodlama konusunda yapmış olduğunuz iki yıllık çalışmanın karşılığı olarak Ulusal Bilim Kampı Proje Yarışmasında Türkiye ikinciliği ile döndünüz. First Lego League Robot Yarışması’nın İstanbul etabında 460 takım arasında en yüksek puanı alarak son 52 takım arasına kalmayı başardınız. Ayrıca, en yenilikçi çözüm ödülü alan takımımız, 2 kupa ve ulusal turnuva bileti kazanarak İzmir’de düzenlenecek olan ulusal turnuvalara davetiye aldı. Kimya Olimpiyatları’nda iki öğrencimiz bronz madalya alma başarısı gösterdi. Matematik Olimpiyatları’ndan da gümüş madalya ile döndük” dedi.

Oğuz, konuşmasının ardından danışman öğretmenler ile dereceye giren öğrencilere plaket verdi.