“Burada kral benim, dokunmazsanız dokunmam” pozu – D20Haber
27.04.2024, Cumartesi
16 °C / 32 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. BEYAĞAÇ
  8. /
  9. “Burada kral benim, dokunmazsanız dokunmam” pozu

“Burada kral benim, dokunmazsanız dokunmam” pozu

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 20 Eylül 2020 Pazar - 10:04Güncelleme: 20 Eylül 2020 Pazar - 11:23
“Burada kral benim, dokunmazsanız dokunmam” pozu

Doğadaki sürüngenler arasında en tehlikelisidir yılanlar. Özellikle dağlık alanda, sazlık ve suya yakın bölgelerde onlara karşı çok dikkatli olmak gerekir. Denizli bölgesinde zehirli türleri az da olsa, yine de görünüşleriyle ürküntü veriyorlar.

Ala engerek, bozyörük ve çıvgından Denizli’nin doğal yaşamındaki bilinen zehirli yılan türleri olarak söz ediliyor. Kimi yerde “ala engerek”, kimi yerde “dağ alası”, kimi yerde “şeritli engerek” denilen tür, sürüngenler arasında öne çıkanlar.

Beyağaç’ın dağlarında sıkça görülen “ala engerek”, doğa fotoğrafçıları için ilginç çalışmalardan oluyor. Zeki Akakça, “İnsandan pek kaçmaz, yavaştır ve suya yakın yerlerde yaşar. Saldırgan olmayıp üzerine basar ve tahrik edilmesi durumunda saldırır” diye anlatıyor bu türü.

Akakça’nın fotoğrafında görülen bu ala engerek, “anlatılanlar doğru” pozunda. Dahası oradan uzaklaşmak yerine “burada kral benim” modunda. Verdiği mesaj ise, “dokunmazsanız dokunmam” şeklinde. Zaten bu türleri yıllardır gözlemleyen Akakça da fotoğrafını çekip, yılanın yolundan çekilmiş.

Ancak, fotoğraf sanatçısı Zeki Akakça, “Kartal Gölü genelde kamp kurduğumuz yerlerdendir. Burada daha dikkatli olmak gerekir. Zira alan daha dar ve kayalıklar kamp alanı ile iç içedir. Dolayısıyla yöresel isimleri ala engerek, bozyörük ve çıvgın yılan olarak bilinen kısmen zehirli yılanlar ile su yılanları ve akrep çok olur” diye uyarısını göz ardı etmeyin!