Eczacı vefat etti, ilçedeki tek eczane kapandı – D20Haber
25.04.2024, Perşembe
17 °C / 29 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. BEYAĞAÇ
  8. /
  9. Eczacı vefat etti, ilçedeki tek eczane...

Eczacı vefat etti, ilçedeki tek eczane kapandı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 28 Ocak 2021 Perşembe - 12:15Güncelleme: 28 Ocak 2021 Perşembe - 12:15
Eczacı vefat etti, ilçedeki tek eczane kapandı

Denizli’nin Beyağaç ilçesindeki tek eczane, sahibinin vefat etmesi ve yasal işletme süresinin dolması nedeniyle kapandı. İlçe halkı, ilaç temini konusunda sıkıntı çekerken, Denizli Eczacı Odası problemin çözümü için çalışma başlattı.

Denizli’nin uzak ilçelerinden olan yaklaşık 7 bin nüfusa sahip Beyağaç, eczane sorunuyla karşı karşıya kaldı. İlçeye hizmet veren tek eczanenin sahibi Ramazan İrioğlu, vefat edince bir süre bir başka eczacının sorumluluğunda hizmet verildi. Ancak yasal süre dolduğundan, bugün itibariyle o eczane kapandı.

ÖZDEMİR: GEREKİRSE BİR SÜRE TAŞIMALI İLAÇ TEMİNİ YAPILACAK

Konuyla ilgili görüştüğümüz Denizli Eczacı Odası Başkanı Osman Özdemir, “Ezcane sahibinin vefatı durumunda bir süre çalıştırılabiliyor ya da devredilmesi gerekiyor. Yasal süre bugün itibariyle dolduğundan eczane kapandı. Beyağaç Kaymakamı ile görüşme yapıldı. Yeni bir eczane açılıncaya kadar Sağlık Müdürlüğü ve Eczacı Odası olarak taşımalı yöntemle ilaç temin edeceğiz” dedi.

BAŞVURU SÜRECİ BAŞLADI

Özdemir, ilçeye yeni eczane açılması konusunda başvuru sürecinin başladığını, birden fazla başvuru olması durumunda ilk başvuruyu yapanın hak sahibi olacağını belirtti.