Doğaya bırakılan çöpler isyan ettiriyor – D20Haber
25.04.2024, Perşembe
16 °C / 29 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. BEYAĞAÇ
  8. /
  9. Doğaya bırakılan çöpler isyan ettiriyor

Doğaya bırakılan çöpler isyan ettiriyor

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 17 Ağustos 2020 Pazartesi - 13:10Güncelleme: 17 Ağustos 2020 Pazartesi - 13:10
Doğaya bırakılan çöpler isyan ettiriyor

Denizli’nin doğal güzelliklerine gerçekleştirilen gezilerin ardından bırakılan çöpler, doğaseverleri isyan ettiriyor. Bu kez “doğa sizin çöplüğünüz değil” dedirten fotoğraflar Beyağaç’tan geldi.

Gerçekleştirdiği gezilerle Denizli’nin güzelliklerini keşfedip geniş kitlelerle paylaşan fotoğraf sanatçısı Zeki Akakça, hafta sonunda gittiği Doğançay’da karşılaştığı çirkin manzarayla şoke oldu. Doğal güzellerin süslediği bölgede küçük göletiyle yaz sıcağında serinlik için girilen küçük göletin çevresi, daha önce gelenlerin bıraktıklarıyla adeta çöplüğe dönüştürülmüştü.

Doğa harikası yere bırakılan çöpleri çocukları ve akrabalarıyla toplayan Akakça, tepkisini “Yeni yerler yeni güzellikler bulup, bu değerlerden insanlar da yararlansın diye paylaşırım. Sonra bunu yaptığıma pişman olurum, daha doğrusu pişman ederler. Hem yüzülen hem de içilebilen suyun içinde ve çevresinde yok yoktu. Çocuk bezinden mayo ve çocuk iç çamaşırlarına, içecek kutularından poşetlere , yiyecek artıklarından pet bardaklara akıllara gelebilecek her tür çöp oralara saçılmıştı” sözleriyle dile getirdi.

“Doğa hepimizin ve güzelliklerden yararlanmak herkesin hakkı” diyen Akakça, bu tür yerleri ziyaret edenlere geride çöp bırakmamaları çağrısında bulundu.