Beyağaç’ta Gökyüzü Gözlem Etkinliği düzenlenecek – D20Haber
28.04.2024, Pazar
16 °C / 30 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. BEYAĞAÇ
  8. /
  9. Beyağaç’ta Gökyüzü Gözlem Etkinliği düzenlenecek

Beyağaç’ta Gökyüzü Gözlem Etkinliği düzenlenecek

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 11 Temmuz 2023 Salı - 15:30Güncelleme: 11 Temmuz 2023 Salı - 15:30
Beyağaç’ta Gökyüzü Gözlem Etkinliği düzenlenecek

Denizli’nin Beyağaç ilçesinde, 13-16 Temmuz tarihleri arasında Gökyüzü Gözlem Etkinliği düzenlenecek.

Beyağaç Belediye Başkanı Mustafa Karaçay, Denizli Gazeteciler Cemiyetinde düzenlediği basın toplantısında etkinlikle ilgili bilgi verdi. Akçay, Ankara Üniversitesi Astronomi Bölümünden emekli Prof Dr Ethem Derman ile geçen yıl 30 Haziran-3 Temmuz tarihleri arasında düzenlenen Beyağaç-Topuklu Yaylası Gökyüzü Gözlem Etkinliği’nin bu yıl da 13-16 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirileceğini söyledi.

SUNUMLAR VE ATÖLYE ÇALIŞMALARI YAPILACAK

Bu yılki etkinliğin uluslararası düzeyde olacağını ve bin dolayında katılım beklendiğini kaydeden Akçay, etkinlikte yetişkinlere yönelik astronomi, astrofotoğrafçılık, ışık kirliliği ve astro turizm konularında alanında uzman hocalarımız tarafından 13 sunum yapılacağını, çocuklara yönelik olarak da 10 farklı atölye çalışması ve ücretsiz planetaryum gösterimi yapılacağını belirtti.

“TOPUKLU YAYLASI’NIN ULUSLARARASI KARANLIK GÖKYÜZÜ PARKI OLMASI İÇİN ÇALIŞILIYOR”

Profesyonel ve amatörlerden oluşan 25 gökbilimcinin getireceği teleskoplarla ülkemizin en karanlık bölgelerinden biri olan Topuklu Yaylası’nda bir yandan gökyüzü gözlemi yapılırken, bir yandan da gök cisimlerinin fotoğraflarının çekileceğini ifade eden Akçay, sözlerini şöyle tamamladı:

“Beyağaç-Topuklu Yaylası’nın, Uluslararası Karanlık Gökyüzü Parkı statüsü alması çalışmalarımıza devam etmekteyiz. Bu amaçla Uluslararası Karanlık Gökyüzü Parkları Komitesi’ne resmi başvurumuzu geçtiğimiz aylarda yapmış ve birinci aşamayı geçmiş bulunmaktayız. Şimdi ikinci aşama çalışmalarına geçtik. Bu aşamada Topuklu Yaylası’nın ışık düzenlemesi üzerinde çalışıyoruz. Çalışmalarımızı yakından incelemek ve Karanlık Gökyüzü Parkları konusunda sunum yapmak üzere Amerika Birleşik Devletleri’nden bir misafirimiz de gelecektir. Misafirimiz Micheal Rymer, aynı zamanda Uluslararası Karanlık Gökyüzü Parkları Komitesi’nin de bir üyesidir.”