Beyağaç’ta Eren Günü etkinliği yapıldı – D20Haber
23.04.2024, Salı
15 °C / 33 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. BEYAĞAÇ
  8. /
  9. Beyağaç’ta Eren Günü etkinliği yapıldı

Beyağaç’ta Eren Günü etkinliği yapıldı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 26 Ağustos 2022 Cuma - 20:05Güncelleme: 26 Ağustos 2022 Cuma - 20:05
Beyağaç’ta Eren Günü etkinliği yapıldı

Denizli’nin Beyağaç ilçesinde, yüzyıllardır süregelen bir ritüel olan Eren Günü etkinliği yapıldı. Yoğun bir katılımla gerçekleşen etkinlik, Denizli ve Muğla yöresinin Yörüklerini buluşturdu.

Orta Asya Kurgan kültürüne dayanan bir gelenek olan Eren Günü etkinliği gerçekleştirildi. Sandıras Dağı’nın çevresinde yaşamını sürdüren ve Eren Günü’ne sahip çıkarak günümüze dek taşınmasını sağlayan Yörükler, etkinliğe yoğun bir katılım gösterdi.

Denizlililerin Beyağaç’tan, Muğlalıların Köyceğiz tarafından katılım gösterdiği Eren Günü, aynı zamanda buluşmayı sağlayan yörenin en önemli etkinlikleri arasında. Denizli’den katılanlar, Beyağaç’taki Kartal Gölü çevresinde kamp kurup konakladı.

Şafak vakti ise, Sandıras Dağı’nın eteğindeki zirvelerden olan 2150 rakımdaki Çiçekbaba Dağı’nda bulunan Eren Dede yatırını ziyaret için yola çıkıldı. Burada kurbanlar kesildi, dualar edildi, dilekler dilendi.

Beyağaçlılar, Eren Günü’nün bir ritüel olarak hafızlarda yer edindiğini, bu etkinliğin kesinlikle bir şenlik olmadığını belirterek, “Eren Dede, bizim özelimiz. Farklı yorumlanmasını istemeyiz” dedi.

Bu arada, Eren Günü etkinliğine çok sayıda fotoğraf sanatçısı ile yerli ve yabancı turistin de katıldığı görüldü.