Beyağaç Hüseyin Çokal Yağlı Güreşleri 10 Eylül’de – D20Haber
26.04.2024, Cuma
14 °C / 28 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. BEYAĞAÇ
  8. /
  9. Beyağaç Hüseyin Çokal Yağlı Güreşleri 10...

Beyağaç Hüseyin Çokal Yağlı Güreşleri 10 Eylül’de

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 6 Eylül 2022 Salı - 12:03Güncelleme: 6 Eylül 2022 Salı - 12:03
Beyağaç Hüseyin Çokal Yağlı Güreşleri 10 Eylül’de

Beyağaç Hüseyin Çokal yağlı Güreşleri, 10 Eylül Cumartesi günü yapılacak. Er meydanında 27 güreşçi, başpehlivanlık için mücadele edecek.

Beyağaç Belediye Başkanı Mustafa Akçay, Denizli Gazeteciler Cemiyetinde düzenlediği basın toplantısında, 10 Eylül Cumartesi günü yapılacak yağlı güreşlerle ilgili açıklamada bulundu. Ata sporu yağlı pehlivan güreşlerine sahip çıkarak gençlere bu spor dalını sevdirmek, güreşseverlere de beşpehlivanların mücadelesini izletmek istediklerini belirten Akçay, aynı zamanda Kırkpınar’da üst üste üç defa başpehlivan olarak altın kemerin ebedi sahipliğini elde eden Hüseyin Çokal’ın ismini de yaşatmak istediklerini söyledi.

Beyağaç’ın tanıtımı için farklı organizasyonlar düzenlediklerini, bunlardan birisinin de yağlı güreşler olduğunu belirten Akçay, “Güreş etkinliği vesilesi ile ilçemizden diğer il ve ilçelere göç etmiş olan hemşehrilerimizin yılda bir kere de olsa bu vesile ile bir araya gelerek beraber olmalarını sağlamak, ilçemizin problemlerini ve güzelliklerini paylaşarak, alternatif çözüm yollarının da ortaya çıkmasını sağlamak hedeflenmektedir. Bizleri yalnız bırakmayacak olan dostlarımızla ve misafirlerimizle birlikte bayram havası içerisinde bir güreş şenliği gerçekleştirmek istiyoruz” dedi.

Akçay, 2017, 2018 ve 2019’dan sonra bu yıl da güreş ağalığını üstlenen Tomay Şirketler Grubu sahibi Sezer Tomay’a teşekkür etti.

BAŞPEHLİVANLIK MÜCADELESİ VERECEK İSİMLER

Aralarında Kırkpınar’ın son başpelivanı Cengizhan Şimşek’in de bulunduğu 27 güreşçi er meydanında kol bağlayacak. Beyağaç’ta başpehlivanlık mücadelesi verecek isimler şöyle:

Cengizhan Şimşek, Mehmet Yeşil Yeşil, Fatih Atlı, İsmail Koç, Osman Aynur, Mustafa Taş, Serhat Gökmen, Kürşat Korkmaz, Furkan Durmuş Altın, Ali Yanatma, Ali Gökçen, Onur Şener, Hüseyin Demir, Recep Taslak, Menderes Saltuk, Ekrem Yavuz, Semih Turgut, Şah Ali Kurt, İsmail Güzel, Hüseyin İyican, Hakan Çalışır, Serkan Şentürk, Fatih Çakıroğlu, Mustafa Kemal Karaboğa, İbrahik Çoraman ve Mustafa Doğan Özkaya.