Denizli Ticaret Odası (DTO) Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’a “Denizli’nin yerli uçak ve helikopter üretimi ile milli otomobil gibi stratejik yatırımlarda yer almasını” istediklerini söyledi.
DTO Başkanı Uğur Erdoğan, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi’nde iş dünyasının temsilcileriyle bir araya geldiği “Türkiye İçin Değişim Başlıyor, Denizli İş Dünyası Buluşması”nın moderatörlüğünü yaptı.
Topmantının açılışında konuşan Erdoğan, Denizli ekonomisiyle ilgili bilgiler verdi. Erdoğan, “Denizli’mizde yakınmak yok, çalışmak var. 7 gün 24 saat çarkların hiç durmadığı, hayatın mola vermediği, çalışkanlığı ve girişimciliğiyle bilinen Denizli’miz, ülkemizin 9’uncu ihracatçı şehridir. Savunma sanayine yönelik girişimlerimiz, yerli uçak ve helikopter üretimimiz ve milli otomobilimiz gibi stratejik yatırımlarda Denizli’mizin de yer almasını istiyoruz. Yerli otomobilimizin yedek parça ve aksamlarını Denizli’de üretebileceğimizle ilgili TOBB ve Türkiye Otomobil Girişim Grubu nezdinde görüşmelerde bulunduk. İlgili yerlere, bu konudaki talebimizi yazılı bildirdik. Sizden, bu konuda da destek görmeyi arzu ediyoruz” dedi.
“DENİZLİ GIDA İHTİSAS OSB’Nİ BEKLİYORUZ”
Denizli’nin ihracatının yüzde 63’ünün Avrupa Birliği (AB) ülkelerine yapıldığına işaret eden Erdoğan, “55 ülkeye kuruyemiş imalat makineleri ile mermer kesim ve işleme makineleri ihraç etmekteyiz. 70 ülkeye, 76 çeşit tarım ürünü satmaktayız. Çiftçimizin ürettiğinin değerinde alınıp satılması ve gıda işletmelerinin standart ürün temin edebilmeleri için lisanslı depoculuk tesisi gerekiyor. Gerekli fizibilite tamamlandı. Yerimiz ve projemiz hazır. Olmazsa olmazımız dediğimiz, sadece Denizli’ye değil bölgeye hizmet edecek olan 50 bin tonluk lisanslı depoculuk tesisini, Denizlili üreticilerimize kazandırmak için finansman desteğinizi bekliyoruz. Şehrimiz, tarım ve hayvancılık alanındaki çok sayıda üründe, 81 il arasında ilk 3’te yer alıyor. Yurt genelindeki başarılı çalışmalarıyla takdir ettiğimiz Toplu Konut İdaresi’nin, Denizli’mizde Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi inşa etmesini istiyoruz” diye konuştu.
“DENİZLİ’DE SANAYİMİZİ ÇEŞİTLENDİRECEĞİZ”
Denizli Ticaret Odası’nın girişimleriyle AB fonlarından 5 milyon euro hibe sağlayıp, Denizli’de Teknik Tekstile Dönüşüm projesini başlattıklarını kaydeden Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti:
“Bu projeyle, Denizli Organize Sanayi Bölgemizdeki 2000 metrekarelik kapalı alanda son teknoloji makine parkı oluşturup, yenilikçi fikirlere yaşama imkânı tanıyacağız. Bu sayede, araştırmacılarımız, inovatif ürünlerde numune üretim yapabilecekler. Uçaktan drona, helikopterden araba ve gitar parçasına kadar geniş bir yelpazede, hatta yenilikçi giyilebilir elektronik tekstil ürünleri ile damar içi ilaç uygulamalarında kullanılan ileri teknoloji ürünlere kadar, farklı üretimlerin önünü açacağız, sanayimizi çeşitlendireceğiz.”
“TURİZM VE TİCARETİMİZİ ARTTIRMAK İÇİN DESTEK BEKLİYORUZ”
Erdoğan, Denizli’nin gücüne güç katmak için Denizli-Aydın Otoyolunun yapılmasını, ihracatçının yük taşımacılığında limanlara ulaşımını sağlayan demiryollarının modernize edilerek yüksek hızlı ve çift hatlı hale getirilmesini istediklerini de söyledi. Erdoğan, “Ağırladığı turist sayısıyla ülke turizminde 5’inci sırada yer alan Denizli’miz ile Antalya-Denizli-İzmir hattındaki turistik kentlerin, yüksek hızlı trenle birbirine bağlanması gerekmektedir. Bu insanımızın işini, kazancını ve ekonomimize katkısını hızla artıracaktır. Turizm ile ticaretimizi, daha da canlandıracaktır” ifadelerini kullandı.