PAÜ Hastanesi’nde obez hastaya koroner by pass ameliyatı – D20Haber
26.04.2024, Cuma
14 °C / 28 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. SAĞLIK
  4. /
  5. SAĞLIK
  6. /
  7. PAÜ Hastanesi’nde obez hastaya koroner...

PAÜ Hastanesi’nde obez hastaya koroner by pass ameliyatı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 7 Ocak 2019 Pazartesi - 15:36Güncelleme: 7 Ocak 2019 Pazartesi - 15:37
PAÜ  Hastanesi’nde obez hastaya koroner by pass ameliyatı

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Hastanesi’nde, kalp krizi sonrası tedaviye alınan obezite hastasına kroner by pass ameliyatı yapıldı.

Kalp krizi geçiren 66 yaşındaki Gülay Taşkın, PAÜ Hastanesi’ne getirildi. Kalp Damar Cerrahisi Anabilim Dalında yapılan muayene ve tetkiklerde 3 damarın tıkalı olduğu belirlendi. 114 kilo olan ve Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre obezite kabul edilen hasta, tüm risklere rağmen açık kalp ameliyatıa alındı. Başarılı bir operasyon sonrası da sağlığına kavuşarak taburcu edildi.

Ameliyatla ilgili açıklamada bulunan Prof. Dr. Vefa Özcan, “Diabetik, hipertansif olan hastamız geçen hafta sağlıklı bir şekilde taburcu edildi. Geçirdiği kalp krizi sonrası koroner angiografi ile kalp damarlarında ciddi tıkanıklıklar tespit edildi. Dünya Sağlık Örgütü’nün obezite sınıflamasına göre; Gülay Hanım’ın 150 santimetre boy ve 114 kg ile vücut kitle indeksiyle morbid obezite bir hasta olduğu tespit edildi Bu tür ameliyatların hasta açısından büyük risk olmakta, hekim açısından ağır bir sorumluluk olmaktadır” dedi.