Organlarıyla bağış bekleyen hastalara umut oldu – D20Haber
26.04.2024, Cuma
14 °C / 28 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. SAĞLIK
  4. /
  5. SAĞLIK
  6. /
  7. Organlarıyla bağış bekleyen hastalara umut oldu

Organlarıyla bağış bekleyen hastalara umut oldu

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 10 Ekim 2019 Perşembe - 11:28Güncelleme: 10 Ekim 2019 Perşembe - 11:30
Organlarıyla bağış bekleyen hastalara umut oldu

Denizli’de geçirdiği beyin kanaması sonucu hayatını kaybeden 67 yaşındaki Meryem Duman’ın organları, bağış bekleyen hastalara umut oldu.

Evinde 6 Ekim tarihinde rahatsızlanarak Denizli Devlet Hastanesi’ne kaldırılan, burada yapılan tetkiklerde beyin kanaması geçirdiği tespit edilen 67 yaşındaki Meryem Duman yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alındı. Duman, yapılan tüm müdahalelere rağmen 3 günlük yaşam mücadelesini kaybetti. Denizli Devlet Hastanesi Organ Nakli Birimi ekipleri Duman’ın ailesiyle organ bağışı konusunda bulunması konusunda görüştü. Ailenin onayıyla Duman’ın karaciğeri, böbrekleri ve korneası alındı.

Karaciğer Aydın Adnan Menderes Üniversitesi’ne, böbrekler İstanbul Şişli Florance Nightingale Hastanesi ile Haydarpaşa Numune Hastanesi’ne, kornealar da Pamukkale Üniversitesi’ne gönderildi.

Denizli İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Berna Öztürk Meryem Duman’ın ailesine baş sağlığı dileyerek, “ Denizli’de canlıdan ve kadavradan organ bağışına olan duyarlılığın çığ gibi büyüdüğünü görüyoruz. Daha iki gün önce Hüseyin Eskin’in organları ailesi tarafından bağışlanmıştı. Bugün de Meryem Duman’ın organları bağışlandı. Bu bağışla birlikte Denizli’de 2019 Ekim ayı itibariyle 42 beyin ölümüne karşılık 21 organ bağışı gerçekleşti. Geçen yıla baktığımızda ise 45 beyin ölümüne karşılık 15 organ bağışı olmuştu. Yine canlıdan organ bağış sayılarında da 10 bini geçtik. Rakamlara baktığımızda organ bağışını arttırmak için başlattığımız Her Bağış Yeni Bir Hayat projesi kapsamında Denizli’nin doğru yolda ilerlediğini, vatandaşlarımızın organ bağışına olan duyarlılığının arttığını görüyoruz. Denizli’de Organ Bağışı Birimlerimizle vatandaşlara organ bağışını anlatmaya devam edeceğiz. Ben tekrar organ bağışında bulunan tüm ailelere sonsuz teşekkür ediyorum” dedi.