Her Bağış Yeni Bir Hayat Projesi protokolü imzalandı – D20Haber
26.04.2024, Cuma
14 °C / 28 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. SAĞLIK
  4. /
  5. SAĞLIK
  6. /
  7. Her Bağış Yeni Bir Hayat Projesi...

Her Bağış Yeni Bir Hayat Projesi protokolü imzalandı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 6 Mart 2019 Çarşamba - 14:17Güncelleme: 6 Mart 2019 Çarşamba - 14:17
Her Bağış Yeni Bir Hayat Projesi protokolü imzalandı

Denizli’de organ bağışı sayısını arttırmak amacıyla Vali Hasan Karahan başkanlığında Denizli İl Sağlık Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve Denizli Müftülüğü arasında, Her Bağış Yeni Bir Hayat Projesinin protokolü imzalandı.

Türkiye’de organ nakli olmayı bekleyen sayısının her geçen gün artmasına karşın, organ bağışı oranının düşük seviyelerde kalıyor. Bu sebeple, Denizli İl Sağlık Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve Denizli Müftülüğü hem toplumda organ bağışı bilincinin arttırılması hem de farkındalık oluşturulması amacıyla Denizli’de ‘Her Bağış Yeni Bir Hayat’ Projesini hayata geçiriyor.

“STANTLAR KURULACAK, ORGAN BAĞIŞI KABULÜ YAPACAĞIZ”

Denizli İl Sağlık Müdürlüğü binasında Vali Hasan Karahan başkanlığında düzenlenen toplantıyla projeye start verildi. Organ bağışı konusunda Türkiye’de ve Denizli’deki son durum hakkında bilgi veren İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Berna Öztürk, ““İl Milli Eğitim Müdürlüğü’yle yapacağımız protokolle okullarda öğrenciler aracılığıyla velilere organ bağışının önemini anlatan mektuplar göndereceğiz. İl Müftülüğü ile birlikte her hafta farklı camide organ bağışıyla ilgili vaaz verilerek, camide vatandaşlardan organ bağışı alacağız. Yine Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’yle birlikte Kredi Yurtlar Kurumu’nun önünde stant açarak üniversite öğrencilerinden organ bağışı alacağız. Ayrıca çeşitli kurumlarda organ bağış eğitimleri düzenlenecek ve eğitim sonrası stantlar kurularak organ bağışı kabulü yapacağız” dedi.

“HER KİM BİR HAYATI KURTARIRSA, BÜTÜN İNSANLARI KURTARMIŞ GİBİ OLUR “

Öztürk’ün sunumunun ardından yaptığı konuşmada Maide suresinin 32’inci ayetini hatırlatan Denizli Müftüsü Mehmet Aşık, organ bağışının İslam dininde caiz olduğunu belirterek insan hayatını kurtarmak için gereklilik olduğunu vurguladı.

TOPLUMDA YETERLİ DUYARLILIĞI OLUŞTURMALIYIZ”

Organ bağışı konusunda topluma önder olarak vatandaşları organ bağışına teşvik etmek gerektiğini belirten Vali Karahan, “Organ bağışının organ bekleyen hastalar için ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. İlimize baktığımızda da organ bağış sayılarının Türkiye ve Dünya ortalamasının altında kaldığını görüyoruz. Toplumda yeterli duyarlılığı oluşturabilirsek organ bağışına daha fazla katılım olacağına inanıyorum. Zaten biliyorsunuz devletimiz organ bağışını teşvik ediyor. Dinen de organ bağışı pek çok güzelliği içinde barındıran hayırlı bir iş. Bir de organ bekleyenin bizim en sevdiğimiz bir kişi olabileceğini de düşünmemiz lazım. Ben buradan tüm vatandaşlarımızı organ bağışında bulunmaya davet ediyorum” dedi.

Konuşmalardan sonra proje kapsamında işbirliği yapılan Denizli İl Sağlık Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve Denizli Müftülüğü arasında protokoller imzalandı.