Coronavirüs hastası asırlık Süleyman Dede, yoğun bakımdan çıktı – D20Haber
27.04.2024, Cumartesi
14 °C / 32 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. SAĞLIK
  4. /
  5. SAĞLIK
  6. /
  7. Coronavirüs hastası asırlık Süleyman Dede, yoğun...

Coronavirüs hastası asırlık Süleyman Dede, yoğun bakımdan çıktı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 29 Nisan 2020 Çarşamba - 11:36Güncelleme: 29 Nisan 2020 Çarşamba - 18:17
Coronavirüs hastası asırlık Süleyman Dede, yoğun bakımdan çıktı

Denizli’de coronavirüs tedavisi gören 100 yaşındaki Süleyman Çavdar, gösterdiği dirençle yoğun bakımdan çıktı. Asırlık Süleyman Dede’nin tedavisine normal yataklı serviste devam edilecek.

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Hastanesine gelen ve coronavirüs testleri pozitif çıkmasının ardından tedaviye alınan Süleyman Çavdar’dan güzel haberler geliyor. Tedavi sürecinde yoğun bakım ünitesine alınan ve 8 gün solunum cihazına bağlı kalan Çavdar, klinik ve laboratuvar değerlerinin normale dönmesiyle göğüs hastalıkları servisine alındı.

PAÜ Dahiliye Yoğun Bakım Bilim Dalı Başkanı Dr. Öğretim Üyesi İsmail Hakkı Akbudak, bu hafta toplam COVID-19 nedeniyle yatan 4 hastanın servise çıkarıldığını belirterek, “Bugün de Pamukkale Üniversitesi Hastanesi’ne bir süre önce kaldırılan ve 8 gündür solunum cihazına bağlı yoğun bakımda yaşayan Türkiye’nin en yaşlı COVID-19 hastası 100 yaşındaki Denizlili hastamız yaşam mücadelesini kazandı. Hastanın 8 gündür solunum cihazına desteğine ihtiyacı olan hastanın klinik ve laboratuvar değerleri normale döndü ve servise devredildi. Servisten de kısa sürede taburcu olabileceği belirtildi. COVID-19 hastalığına karşı kazanılan bu başarılar, bu zor zamanlarda hem kendimin hem de ekibimin moral ve motivasyonumuzu artırmaktadır. Cefakar ve özverili ekibimi emeklerinden dolayı kutluyorum. Hastamıza da geçmiş olsun diliyorum” dedi.

Prof. Dr. Simay Serin ise, hastaların taburcu edilmesi ile COVID-19 ‘la mücadelede tüm ekibin moralinin düzeldiğini, bunun için tüm Anestezi Yoğun Bakım ekibine teşekkür ettiğini belirtti.