Denizli’de KOVID-19 Tanı Laboratuvarı faaliyete geçti – D20Haber
02.05.2024, Perşembe
15 °C / 27 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. SAĞLIK
  4. /
  5. SAĞLIK
  6. /
  7. Denizli’de KOVID-19 Tanı Laboratuvarı faaliyete geçti

Denizli’de KOVID-19 Tanı Laboratuvarı faaliyete geçti

A- A+
Engin ÜNAL / D20HABER
Yayınlanma: 30 Mart 2020 Pazartesi - 23:49Güncelleme: 30 Mart 2020 Pazartesi - 23:49
Denizli’de KOVID-19 Tanı Laboratuvarı faaliyete geçti

Türkiye’de 44 ilde yeni coronavirüs (KOVID-19) tanı laboratuvarı faaliyete geçti. Bu iller arasında Denizli’de yer aldı.

Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü tarafından, yeni tip coronavirüs (KOVID-19) tanı laboratuvarı yetkilendirilmesine ilişkin resmi yazı, 81 ilin valiliklerine gönderildi.

Türkiye'de de hızla yayılmaya devam eden KOVID-19 kaynaklı enfeksiyonların tanısının Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü (HSGM) Mikrobiyoloji Referans Laboratuvarı ve Biyolojik Ürünler Daire Başkanlığı koordinasyonunda yürütüldüğü belirtilen yazıda, şöyle denildi:

“Ülke genelinde toplam 44 ilde, 73 merkez KOVID-19 Tanı Laboratuvarı olarak yetkilendirilmiştir. İlgili laboratuvarlara Kovid-19 yetkilendirme ve protokol formları e-posta aracığıyla gönderilmiştir. Yetkilendirme ve protokol formları imzalanıp tarafımıza ulaştığında merkezler aktif olarak çalışacaklardır.”

İNCELEME VE CEZAİ İŞLEM VAR

Yazıda, HSGM tarafından resmi olarak yetkilendirilmemiş kamu, üniversite hastaneleri ve özel laboratuvarların KOVID-19 tanısına yönelik herhangi bir test yapma yetkileri bulunmadığı, yetki verilmediği halde test çalışması yaptığı belirlenen merkezler hakkında yasal inceleme ve akabinde cezai işlem başlatılacağı da kaydedildi.

DENİZLİ’DE LABORATUVAR FAALİYETE GEÇTİ

Sözü edilen 44 il arasında Denizli’nin de yer aldığı öğrenildi. Laboratuvar dünden itibaren hizmet vermeye başladı. Test yaptırmak isteyenlerin akınına uğramaması için laboratuvarın faaliyete geçtiği hastanenin ismi açıklanmazken, KOVID-19 tanı laboratuvarının İl Sağlık Müdürlüğü koordinasyonunda çalışacağı öğrenildi.