Özdemir: Maskeler 1 liradan satışa sunuldu – D20Haber
26.04.2024, Cuma
14 °C / 28 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. SAĞLIK
  4. /
  5. SAĞLIK
  6. /
  7. Özdemir: Maskeler 1 liradan satışa sunuldu

Özdemir: Maskeler 1 liradan satışa sunuldu

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 8 Mayıs 2020 Cuma - 22:01Güncelleme: 8 Mayıs 2020 Cuma - 22:01
Özdemir: Maskeler 1 liradan satışa sunuldu

Denizli Eczacı odası Başkanı Osman Özdemir, cerrahi maskelerin eczanelerde 1 liradan satışa sunulduğunu, herkesin kolayca alabilmesi için satışın 50’şerli değil 5’erli paketlerde yapılacağını bildirdi.

Dağıtımı konusunda sıkıntılar yaşanan cerrahi maskelerde son karar ücretli satış şeklinde oldu. Ancak, satışların 50’şerli paketlerde olacağı açıklaması, özellikle dar gelirli kesimde “bir defada maskeye 50 lirayı nasıl verelim” tepkilerine yol açtı.

PAKETLER 5’ERLİ OLACAK

Denizli Eczacı Odası Başkanı Osman Özdemir, 50’şerli paketlerde satışın vatandaş açısından sıkıntı yaratacağını düşündüklerini söyleyerek, “Maske kullanımının nedeni koruyucu ve steril olması. Vatandaş 50’li paketi almakta zorlanacaktır. 50’li paketi açıp 1 veya 2’şerli satmak da hijyen açısından sıkıntı yaratacaktır. Bunun için Denizli Eczacı Odası olarak 5’li paketlerde satışa sunulması kararını aldık” dedi.

“UCUZA TEMİN EDİLİRSE DAHA UCUZA SATARIZ”

Maske fiyatının 1 lira olarak belirlendiğini anımsatan Özdemir, eczanelerde satışlara başlandığını, daha ucuz temin edilmesi durumunda tavan fiyatın altında satış yapılacağını, dileyen herkesin maske alabileceğini belirtti.

Öte yandan, cerrahi maskeler, eczanelerin yanı sıra medikal ürün satılan yerlerden ve marketlerden de temin edilebilecek.