Diyabet ve böbrek hastası adamdan yardım çığlığı – D20Haber
27.04.2024, Cumartesi
14 °C / 32 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. SAĞLIK
  4. /
  5. SAĞLIK
  6. /
  7. Diyabet ve böbrek hastası adamdan yardım...

Diyabet ve böbrek hastası adamdan yardım çığlığı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 19 Kasım 2019 Salı - 15:55Güncelleme: 19 Kasım 2019 Salı - 15:55
Diyabet ve böbrek hastası adamdan yardım çığlığı

Denizli’nin Buldan ilçesinde şeker hastalığından dolayı bir bacağı kesilen ve böbrek yetmezliği de baş gösteren 49 yaşındaki Sedat Başcivaroğlu, ilaçlarını almak için eczanelere dahi borç yaptığını, bu yüzden zor durumda olduğunu söyleyerek yardım istedi.

İlçenin Cumhuriyet Mahallesi'nde yaşayan Sedat Başcivaroğlu (49), böbrek hastalığından dolayı tedavi görmek için sürekli Pamukkale Üniversitesi Hastanesi'ne (PAÜ) gitmek zorunda olduğu söyledi. 3 ayda bir aldığı yaklaşık bin 500 TL tutarındaki engelli aylığının çoğunun yol ve ilaç masraflarını karşılamak için kullandığını belirten Başcivaroğlu, “Böbrek ve doğuştan şeker hastasıyım. Sol ayağım dizimin altından kesildi. Sağ ayağımdan bir parmağım daha kesildi. Sürekli insülin kullanmak zorundayım” dedi.


Engelli aylığıyla kirasını ödeyemediğini ifade eden Başcivaroğlu, “Evimde eski eşyalarımı bile ev sahibim verdi. Yıllardır bir ayakkabı alamadım. Eşim de akciğer hastası, üzüntüsünden şeker hastası oldu, o da çalışamıyor. Yarı aç yarı tok yaşıyoruz, bazı akşamlar karı koca aç yatıyoruz. Bakkala, eczanelere, tüpçülere borçlarım çoğaldı. Mutfakta ocağım bozuldu yaptıramadım, piknik tüpüyle yemek yapmaya çalışıyoruz. Kış geldi bırakın kömürü, bir sobam bile yok. Hayırseverlerden bize yardım elini uzatmalarını bekliyorum. Maddi, manevi her yardıma ihtiyacım var” dedi.


DENİZLİ (İHA)