Divarcı: 20 bin kişiye istihdam sağlayacağız – D20Haber
26.04.2024, Cuma
14 °C / 28 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. Genel
  4. /
  5. Divarcı: 20 bin kişiye istihdam sağlayacağız

Divarcı: 20 bin kişiye istihdam sağlayacağız

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 21 Mart 2019 Perşembe - 15:22Güncelleme: 22 Mart 2019 Cuma - 14:43
Divarcı: 20 bin kişiye istihdam sağlayacağız

Millet İttifakı Pamukkale Belediye Başkan Adayı CHP’li Ahmet Divarcı, Büyükşehir Belediyesi ile birlikte hayata geçirecekleri “Merkez Pamukkale” projesiyle 20 bin kişiye istihdam olanağı sağlayacaklarını söyledi.

Pamukkale Belediye Başkan Adayı Ahmet Divarcı, doğal ve tarihi güzellikleri ile Pamukkale’nin birçok ülkeden büyük bir potansiyele sahip olduğunu, ancak bu potansiyelin tam olarak kullanılamadığını belirtti.

 

Uygulayacakları projeyle Denizli’yi şaha kaldıracaklarını ifade eden Divarcı, “Denizli’nin bir yıllık toplam ihracatı tekstil, traverten ve turizm dahil gelirleri 4 milyar avro civarında. Dünyada birçok şehir bizden çok daha fazla sadece turizm geliri elde ediyor. Biz bu makus talihi yenmek zorundayız. Uyuyan devi uyandırmak ve bacasız fabrikayı ayağa kaldırmak zorundayız” dedi.

 

Bunun yolunun inanç ve sağlık turizmi alanında çok ciddi çalışmalar yapmaktan geçtiğini kaydeden Divarcı, “ İnanç ve sağlık turizmi ile Pamukkale’mizi dünyada bir numara yapacağız. Merkez Pamukkale projemiz Denizli’ye yepyeni fırsatlar yaratacak. Büyükşehir önderliğinde, Büyükşehir ile el ele 5 yıl içinde 50 bin yatak kapasiteli bir sağlık şehri kuracağız. En büyük hedefimiz yılda en az 1 milyon turistin 2-3 hafta konaklamasını sağlamak. Merkez Pamukkale sağlık şehrinde 20 bin kişiye istihdam sağlayacağız. Pamukkale ve Karahayıt bölgelerimiz hakkıyla değerlendirilecektir” diye konuştu.

 

Merkez Pamukkale projesinin tüm Denizli’ye kazandıracağını belirten Devircı, “ Projemizle birlikte Çivril’in elması, Serinhisar’ın leblebisi, Yatağan’ın bıçağı, Acıpayam’ın bademi, lavantası, Gözler’in kekiği, Çameli’nin fasulyesi, Kale’nin biberi,  Sarayköy’ün domatesi, şeftalisi, Çürüksu Ovası’nın narı, Çal, Bekilli, Buldan ve Güney’in üzümü, pekmezi, sirkesi, şarabı 5 milyon turistin yemek masalarında olacak. Esnafı ile tekstilcisi ile çalışanları ile herkesin ekmeği büyüyecek” ifadelerini kullandı.