Yaşlı kadını cinayetle korkutup 250 bin liralık altınlarını aldılar – D20Haber
27.04.2024, Cumartesi
16 °C / 32 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. Genel
  4. /
  5. Yaşlı kadını cinayetle korkutup 250 bin...

Yaşlı kadını cinayetle korkutup 250 bin liralık altınlarını aldılar

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 1 Haziran 2020 Pazartesi - 17:43Güncelleme: 2 Haziran 2020 Salı - 15:56
Yaşlı kadını cinayetle korkutup 250 bin liralık altınlarını aldılar

Denizli’nin Pamukkale ilçesinde, yaşlı bir kadını cinayetle korkutup 250 bin lira tutarındaki altınlarını alan dolandırıcılar, jandarmanın operasyonuyla yakalandı. Şüphelilerden 3’ü tutuklandı.

Pamukkale ilçesinde yaşayan 65 yaşındaki M.Y. isimli kadını telefon ile arayan kişi, kendini hakim olarak tanıtıp, bir kuyumcuda soygun yapılıp, cinayet işlendiğini ve olay yerinde kendisinin kimliğinin bulunduğunu, evine bir kadın savcının yanında polisle gelip arama yapacağını ve eğer evde altın varsa soygunda çalınan altınlar ile karşılaştırılması için alınacağını söyledi.

Kendisine söylenenlerden dolayı korkuya kapılan yaşlı kadın, eve gelen ve kendisini savcı olarak tanıdan kişiye yaklaşık 250 bin TL’yi bulan altınları verdi. Altınları alan kadın ve erkek dolandırıcılar, geldikleri araçla hızla evden ayrıldı.

DOLANDIRILDIĞINI ANLAYIP, ŞİKAYETÇİ OLDU

Bir süre sonra M.Y. dolandırıldığını anlayıp, jandarmaya bildirdi. İhbar üzerine jandarmanın dedektifleri olan JASAT timi ile Pamukkale İlçe Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler, harekete geçerek çalışma başlattı.

KİMLİKLERİ KISA SÜREDE BELİRLENDİ

JASAT timi önce dolandırıcılıkta kullanılan aracın plakası üzerinden kimlik tespiti yaptı. Ardından operasyon için harekete geçen ekipler dolandırıcılık şebekesinin üyeleri Hasan Y. (19), Dilan Ç. (19), Fikri A. (23), Mehmet D. (23), Özen E. (30) ve Selim S.’yi (32) Denizli, Bursa ve Antalya’da eş zamanlı düzenlenen operasyon ile yakaladı. Adliyeye sevk edilen şüphelilerden 3’ü tutuklanırken 3’ü adli kontrol uygulamasıyla serbest bırakıldı.

PARA VE ALTINLARI GÖMMÜŞLER

Soruşturmayı derinleştiren JASAT timi, yaşlı kadından alınan altınların yerini de buldu. Bir hafta Bursa’da inceleme yapan ekipler, tutuklu sanıklardan Hasan Y.’nin babası Ali Y’yi gözaltına aldı. Bu kişinin verdiği bilgiler doğrultusunda Kestel ilçesindeki bir arazide, ağacın dibine poşetle gömülen altın ve paralara ulaşıldı. Paraların dolandırıcılıkla elde edilen altınların bir bölümünün satışından elde edildiği belirlendi.

Olayın ardından adliyeye sevk edilen Ali Y., çıkarıldığı mahkeme tarafından adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

DENİZLİ (İHA)