Milletvekili Tin: İlaca ulaşım daha kolay hale getirildi – D20Haber
26.04.2024, Cuma
14 °C / 28 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. Genel
  4. /
  5. Milletvekili Tin: İlaca ulaşım daha kolay...

Milletvekili Tin: İlaca ulaşım daha kolay hale getirildi

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 14 Kasım 2018 Çarşamba - 23:52Güncelleme: 14 Kasım 2018 Çarşamba - 23:55
Milletvekili Tin: İlaca ulaşım daha kolay hale getirildi

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, sağlık alanında hassas bir çalışma yürüttüklerini, sağlıkta teşhis kadar tedavi sürecinin de önemli olduğunu, bu anlamda tedavinin ana unsuru olan ilaçlara ve alternatiflerine erişimi daha kolay hale getirdiklerini bildirdi.

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Tıbbi ve Ekonomik Değerlendirme Komisyonu’nun almış olduğu karara ilişkin değerlendirmelerde bulundu. AK Parti hükümetlerinin sağlık alanında köklü değişimlere imza attığını ve vatandaşlara büyük kolaylıklar sağladığını ifade eden Tin, sözlerini şöyle dürdürdü:

“Tıbbi ve Ekonomik Değerlendirme Komisyonu’nun aldığı son kararla vatandaşlarımızın tedavide ilaca ulaşımın yanı sıra alternatif ilaçlara ulaşımı da kolay hale getiriyoruz. Alınan karar gereği 62 adet ilaç, bedeli ödenecek ilaçlar listesine dahil edildi. Ödeme listesine alınan bu ilaçlar sayesinde sigortalılarımızın tedavilerinde alternatifler ve erişim kolaylığı sağlamış oluyoruz. Özellikle anti bakteriyel ilaçlar, kalp rahatsızlıklarında kullanılan ilaçlar, vitamin destek grupları, KOAH, HIV, Parkinson, Alzheimer, solunum yolu hastalıkları ve ülser gibi rahatsızlıkların tedavisinde kullanılan ilaçların bedeli devletimiz tarafından ödenecek. Bu karar sonrası son güncel eklenen ilaçlarda dahil edildiğinde bedeli ödenen yurtiçi ilaç sayımız toplamda 8 bin 467’ye ulaşmış oluyor. Bu rakamda gösteriyor ki, hastalığın teşhis sürecinde olduğu gibi tedavinin de her aşamasında tüm imkânlar seferber edilerek, alternatif çözümlerin yolu açılmış oluyor.” dedi.

“KALICI ÇÖZÜMLER ÜRETMENİN GAYRETİNDEYİZ”

Türkiye’nin sağlık güvence sisteminin birçok gelişmiş ülkeden daha iyi noktalara ulaştığını savunan Tin, “AK Parti olarak kimsenin ‘ilaca ulaşmakta zorlanıyorum, ilaca ulaşamıyorum’ demesini istemiyoruz. Bu konularda kalıcı çözümler üretmenin gayretindeyiz. Bilindiği gibi SMA Tip-1 tedavisinde kullanılan ilaçlar hali hazırda SGK ödeme kapsamında. Ancak SMA Tip-2 ve Tip-3 tedavisi gören hastalar ise bu imkândan tam manasıyla faydalanamıyordu. Sağlık Bakanlığımızın aldığı karar gereği artık bireysel hasta başvuruları da işleme alınmaya başlandı. Tip-2 ve Tip-3 tedavisi gören hastalarımızın ihtiyacı olan ilaçlar da artık en kısa sürede temin edilerek hasta yakınlarımıza ulaştırılmış olacak. Bu hususta da gerekli olan adımlar atılmış, ilgili bakanlıklar çalışmalarını yürütmektedir” dedi.