‘CHP’de adaylar nasıl belirlenecek?’ sorusu PM’de yanıt buldu – D20Haber
26.04.2024, Cuma
14 °C / 28 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. Genel
  4. /
  5. ‘CHP’de adaylar nasıl belirlenecek?’ sorusu PM’de...

‘CHP’de adaylar nasıl belirlenecek?’ sorusu PM’de yanıt buldu

A- A+
Engin ÜNAL / D20HABER
Yayınlanma: 14 Kasım 2018 Çarşamba - 16:53Güncelleme: 14 Kasım 2018 Çarşamba - 16:53
‘CHP’de adaylar nasıl belirlenecek?’ sorusu PM’de yanıt buldu

CHP’nin Denizli’de beş ilçede belediye başkan adayını belirledi. Büyükşehir Belediyesi ve 14 ilçede ise “kimler aday gösterilecek?” sorusunun yanıtı merakla bekleniyor. Merak edilen bir diğer konu ise adayların belirleneme yöntemi. O da bugün yapılan Parti Meclisi toplantısında yanıtını buldu.

Parti Meclisi’nin bugün yapılan toplantısında 150 belediye başkan adayının ismi açıklandı. 150 yer arasında Denizli’den de Pamukkale, Güney, Çivril ve Serinhisar ilçeleri yer aldı. Daha önce aday açıklaması yapılan Acıpayam ile birlikte CHP Denizli’de beş ilçedeki adayını açıklamış oldu.

5 İLÇENİN ADAYLARI

CHP, Denizli’de en fazla seçmene sahip ilçe olan Pamukkale’de tek aday Ahmet Divarcı isminde karar kıldı. CHP Pamukkale İlçe Örgütü’nün istediği oldu ve tek aday adayı Divarcı ismi Parti Meclisi’nde aday olarak onay aldı.

Serinhisar’da 2014 yerel seçiminin kaybedeni Hüseyin Gemi, 2019 için yeniden aday gösterildi. Güney’de tek aday olan Mustafa Urtekin ve yine Çivril’de tek aday olan Ömer Köseoğlu, Parti Meclisi’nden adaylık vizesi alan isimler oldu.

Acıpayam’da ise Alim Arslan’ın adaylığı daha önce açıklanmıştı.

O İLÇELERDE DE TEK ADAY VARDI AMA

Öte yandan aday adayı başvurusunun tek yapıldığı ilçelerden Bozkurt’ta halen bu görevde olan Birsen Çelik’in isminin açıklanmaması soru işaretleri yarattı. Çelik’in olağanüstü kurultay için imza veren delegelerden olmasının CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu tarafından unutulmadığı, kazanacak bir aday bulunduğundan Çelik’ten vazgeçilebileceği kulislerde konuşuluyor.

Tek aday adayı başvurusunun yapıldığı ilçelerden birisi de Baklan. Sevgi Tuyji dışında başvuru yapılmamasına rağmen, genel merkez burada da aday açıklamasını sonlara bıraktı.

İŞTE O SORUNUN YANITI

31 Mart’ta yapılacak yerel seçim için sürenin giderek daralması nedeniyle CHP Parti Meclisi, bugüntü toplantısında ön seçim kararı almadı. Toplantıdan sızan bilgilere göre, ön seçim yerine aday konusunda son kararın verilmesi için parti Meclisi yetkili kılındı.

Toplantıda, öne çıkan görüşlerden birisi de il ve ilçe örgütleri ile milletvekillerinin üzerinde uzlaştığı isimlerin aday gösterilmesi de kabul gördü. Uzlaşı olmayan yerlerde ise il ve ilçe örgütlerinin istemesi durumunda eğilim yoklaması yöntemi uygulanacak.