Erdoğan’dan “TOBB’un Türkiye 100 Programına başvurun” çağrısı – D20Haber
24.04.2024, Çarşamba
18 °C / 34 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EKONOMİ
  4. /
  5. ODALAR
  6. /
  7. DTO
  8. /
  9. Erdoğan’dan “TOBB’un Türkiye 100 Programına başvurun”...

Erdoğan’dan “TOBB’un Türkiye 100 Programına başvurun” çağrısı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 6 Kasım 2019 Çarşamba - 11:51Güncelleme: 6 Kasım 2019 Çarşamba - 11:51
Erdoğan’dan “TOBB’un Türkiye 100 Programına başvurun” çağrısı

Denizli Ticaret Odası (DTO) Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan, ülkenin en hızlı büyüyen şirketlerine ulusal ve uluslararası düzeyde görünürlük kazandırarak, bağlantılarını kuvvetlendirmek için Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin (TOBB) “Türkiye 100 Programı”nı hayata geçirdiğini, bunun ulusal ve küresel vitrin için iyi bir fırsat olduğunu belirtti.

DTO Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan, oda üyesi şirketleri, TOBB’un Türkiye 100 programına başvuru yapmaya davet etti. Erdoğan, bunun önemli bir fırsat olduğunu, bu program sayesinde şirketlerin başarılı büyüme performanslarını ulusal ve uluslararası alanda duyurma fırsatı yakalayacağını, 2016-2018 döneminde hızlı büyüme yakalayan firmaların toplam satış gelirlerindeki artış üzerinden sıralanacağını belirtti.

“BİLGİLER GİZLİ KALACAK”

Anketi tamamladıktan sonra başvuruda bulunan şirketin, sisteme 2016, 2017 ve 2018 yılları gelirlerini belgeleyen kurumlar vergisi beyannamelerini de yüklemesi gerektiği, aksi takdirde başvuruların değerlendirmeye alınmayacağını uyarısında bulunan Erdoğan, Türkiye 100’e başvurunun ücretsiz olduğunu bildirdi. Erdoğan, konuyla ilgili şu bilgilendirmede bulundu:

“Şirketlerin büyüme performanslarını kanıtlamak için ilgili internet sayfasından edinilebilen formda bildirilen alana finansal bilgilerini girmeleri ve sonrasında bu tablolarını sunmaları gerekiyor. Başvuru sırasında vereceğiniz tüm bilgiler, 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca korunacak. TOBB, TEPAV ve TOBB ETÜ’nün yetkilendirdiği değerlendirme kurulu dışında kimse bu bilgilere erişemeyecek. Bugüne kadar binlerce şirketin finansal bilgileri sisteme kaydedildi ve bu bilgiler Türkiye 100 ekibi tarafından güvenle saklandı; gizlendi. Finansal tablolarınızı ya da kurumlar vergisi beyannamelerinizi sisteme yüklediğinizde, bunları sadece Türkiye 100 ekibindeki kişiler görebiliyorlar. Şirketlerden alınan tüm bilgiler, hiçbir şart ve koşul altında üçüncü kişi veya kurumlarla paylaşılmıyor. Şirketiniz Türkiye 100 sıralamasına girerse, kamuoyuyla 500.000-1 milyon TL, 1-5 milyon, 5-10 milyon TL gibi firmanızın ciro aralığı ve üç yıllık ortalama satış gelirleri artış hızı paylaşılıyor.”

“BU FIRSATI KAÇIRMAYIN”

Türk ekonomisinin zenginleşmesinin yolunun girişimcilikten geçtiğini vurgulayan Erdoğan, Türkiye 100 listesinde yer alacak girişimcilerin yeni nesle rol model olacağını kaydetti. Erdoğan, “Üyelerimizin içinde fırsatları iyi gören, inovasyon yapan ve istihdam sağlayan girişimciler var. TOBB’un Türkiye 100 programı, bu tür şirketlerimizi kamuoyunda tanınır hale getirecek ve başarılı girişimcilerimizin hem Türkiye’de hem de tüm dünyada önünü açacak. Listeye girecek Türkiye'nin en hızlı büyüyen 100 şirketi, görünürlüklerini artırarak, ulusal ve uluslararası bağlantılarını kuvvetlendirme imkânı bulacak.” Dedi.

BAŞVURU KOŞULLARI

TOBB’un Türkiye 100’e başvuru koşulları şöyle:
- 31 Aralık 2015 ve öncesinde kurulan,
- 2016 yılında en az 500 bin TL satış gelirine sahip,
- 2018 yılında en az 1,5 milyon TL satış gelirine ulaşan,
- 2016–2018 yılları arasında satış gelirlerini en az yüzde 10 oranında artıran şirketler ile,
- Merkezleri Türkiye’de bulunan şirketler başvuru yapabilecek.

- Kamu ortaklığı ve/veya halka açık olan şirketlerin başvuruları, geçerli olmayacak.
- Yurtdışı merkezli şirketlerin Türkiye şubelerinin başvurusu da geçerli sayılmayacak.
- Hisselerinin %51’inden fazlası halka açık başka bir şirkete ya da bir kamu şirketine ait olanların başvuruları da geçersiz olacak.
- Kâr amacı gütmeyen şirketler ile Franchise işletmelerinin başvuruları geçerli olmayacak!
- Otomobil galerileri, kuyumcular, döviz şirketleri, bankalar, enerji dağıtım şirketleri ve elektrik, gaz, akaryakıt ve su sağlayıcıların başvuruları, geçersiz sayılacak.

- Holdinglerin başvuruları geçerli sayılmayacak; bir holdingin çatısı altındaki şirketler ise başvurabilecekler.
- Ortakları arasında Türkiye dışındaki ülkelerin vatandaşları (gerçek ve tüzel kişiler) olan şirketler de başvuruda bulunabilecekler.

SON BAŞVURU TARİHİ, 15 KASIM 2019

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB)’nin öncülüğünde, Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV) ile TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi (TOBB ETÜ) iş birliğiyle gerçekleştirilen “Türkiye 100” programına başvurular, 15 Kasım 2019’a kadar alınacak. Programda ilk 100’e giren şirketlere, yeni ortaklıkların kapısı açılacak ve birçok platformda tanıtım imkânı sağlanacak.Başvurular, son başvuru tarihi olan 15 Kasım 2019’a kadar,http://turkiye100.tobb.org.tr sitesinden yapılacak.