En iyi makale ödülü PAÜ’den Gülhan’ın oldu – D20Haber
11.05.2024, Cumartesi
12 °C / 24 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EĞİTİM
  4. /
  5. EĞİTİM
  6. /
  7. En iyi makale ödülü PAÜ’den Gülhan’ın...

En iyi makale ödülü PAÜ’den Gülhan’ın oldu

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 23 Mayıs 2019 Perşembe - 12:11Güncelleme: 23 Mayıs 2019 Perşembe - 12:11
En iyi makale ödülü PAÜ’den Gülhan’ın oldu

Yollar Türk Milli Komitesi’nin (YTKM) en iyi makale ödülüne Pamukkale Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Görkem Gülhan layık görüldü.

Kuruluşu 1990 yılına dayanan, Türkiye’de üniversite, özel sektör ve kamu kuruluşlarının karayolu ve karayolu ulaşımı ile ilgili mensuplarını bir araya getirerek aralarındaki iş birliğini güçlendirmek ve uluslararası kuruluşlar ile olan ilişkilerini geliştirmek üzere 2547 sayılı YÖK yasası ile 1990 yılında kurulan YTMK, Türkiye çapında eğitim, araştırma ve uygulama kurumları ile iş birliğini gerçekleştirmek, eğitim ve öğretimi, araştırmaları ve nitelikli çalışmaları desteklemek, bilimin gelişmesine, bilimsel araştırmaların artmasına destek olmak, bilimsel toplantıların sayılarının artmasını ve niteliklerinin yükselmesini sağlamak amacıyla her yıl bilimsel araştırma çalışmalarına ödül veriyor.

PAÜ Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Görkem Gülhan’ın, Hüseyin Ceylan ve Halim Ceylan ile birlikte yazdığı Uluslararası çapta yayım yapan Promet-Traffic&Transportation dergisinde yayımlanan “Using Accessibility Measures in Transit Network Design” (Toplu Taşıma Ağı Tasarımında Erişilebilirlik Ölçütlerinin Kullanılması) isimli makalesi 2019 yılı makale ödülüne layık görüldü. Gülhan, düzenlenen törenle ödülünü Yollar Türk Milli Komitesi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Zeki Numanoğlu’nun elinden aldı.