Mesleki eğitimde okul-sektör iş birliği için protokol – D20Haber
02.05.2024, Perşembe
15 °C / 27 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EĞİTİM
  4. /
  5. EĞİTİM
  6. /
  7. Mesleki eğitimde okul-sektör iş birliği için...

Mesleki eğitimde okul-sektör iş birliği için protokol

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 23 Aralık 2019 Pazartesi - 17:43Güncelleme: 23 Aralık 2019 Pazartesi - 17:43
Mesleki eğitimde okul-sektör iş birliği için protokol

Denizli’de 26 okul ile çeşitli sektörlerde faaliyet gösteren 82 kurum ve kuruluş mesleki eğitim alanında iş birliği yapacak. Bununla ilgili protokol düzenlenen törenle imzalandı.

Merkezefendi Bereketler Toplantı ve Sergi Salonu’nda gerçekleştirilen protokol imza törenine Vali Hasan Karahan, 11. Komando Tugay Komutan Vekili Piyade Albay Bilal Öztürk, Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Ergül Yılmaz, Denizli Adalet Komisyon Başkanı Halil Ortaköy, İdare Mahkemesi Başkanı Tamer Taşpınar, Vergi İdare Mahkemesi Başkanı Ali Akdemir, Merkezefendi Kaymakamı Adem Uslu, İl Jandarma Komutanı Albay Metin Düz, Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, Başsavcı Vekili Vedat Kadir Özen, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, GEKA Genel Sekreter Vekili Özgür Akdoğan, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gökoğlan, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, iş insanları, sanayiciler, ilçe milli eğitim müdürleri ve mesleki okul müdürleri katıldı.

İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, törendeki konuşmasında, mesleki ve teknik eğitimde eğitim-istihdam-üretim ilişkisinin Milli Eğitim Bakanlığı 2023 vizyonunda yer aldığına işaret ederek, şunları söyledi:

“Bu kapsamda müdürlüğümüz ile sektör temsilcileri arasında 2017 yılında 60, 2018 yılında 43 olmak üzere bu güne kadar toplam 103 protokol imzalanmış ve okullarımızda uygulanmaktadır. İmzalayacağımız protokol okullar, laboratuvarlar, öğretmenlerin eğitimi açısından ve daha birçok açıdan çok önemli. Projenin takibi konusunda hepimiz üstümüze düşeni yaparsak, mesleki ve teknik eğitimde 'ara eleman' ifadesinin kalktığını göreceğiz. Mesleki teknik eğitim kurumlarımızda her türlü imalat sanayinde olduğu gibi hizmet sektörüne de mesleki becerilere sahip özgüveni tam, donanımlı, bilinçli bireyler yetiştirmek için tüm eğitim çalışanlarımızla birlikte hayırseverlerimizin de destekleriyle yoğun gayret gösterilmektedir.”

Vali Hasan Karahan da Denizli’nin mesleki eğitim konusundaki uygulamalar ile örnek olacağını belirterek, “2017 yılında başladığımız sanayi ve eğitim işbirliği protokollerinin bir yenisini de bugün burada imzalıyoruz. Denizli eğitimde iyi bir noktada. Bunun sonucu olarak sanayide, tarımda, turizmde ve hayatın hemen her alanında iyi bir noktada. Bu da eğitimin kalitesi, eğitime olan ilgi alaka ve gönüllü destekle oluyor. Bu desteğin devam edeceğine inanıyoruz. Devlete dayanan bir meslek sahibi olmanın dönemi geçti. Çok çeşitli meslekler var. Çocuklarımızı geleceğe yönelik hazırlamalıyız. Bu konuda Denizli’mizin öncü olacağına inanıyoruz. Bugünkü işbirliği imza törenimizde bunun en güzel bir örneğidir” dedi.

Konuşmalarının ardından Vali Hasan Karahan ve iş insanları, mesleki eğitimle ilgili protokolü imzaladı.