Mimarlık öğrencilerinin Buldan evleri ilgisi – D20Haber
26.04.2024, Cuma
14 °C / 28 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. BULDAN
  8. /
  9. Mimarlık öğrencilerinin Buldan evleri ilgisi

Mimarlık öğrencilerinin Buldan evleri ilgisi

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 20 Mayıs 2019 Pazartesi - 13:23Güncelleme: 20 Mayıs 2019 Pazartesi - 13:23
Mimarlık öğrencilerinin Buldan evleri ilgisi

Denizli’nin Buldan ilçesindeki cumbalı ahşap yapılı evler, mimarlık fakültesi öğrencilerinin ilgisini çekmeyi sürdürüyor. Yapılan atölye çalışmalarıyla ilçede zaman zaman açık hava okulunu yansıtan görüntüler ortaya çıkıyor.

Buldan’ın ahşap ve cumbalı olan eski evlerinin saçak ve gerdanlıklı bacaları, cumbalı sundurmaları mimarlık fakültesi öğrencilerinin de vazgeçilmezi oldu. Üniversitelerin mimarlık fakültelerinde okuyan öğrenciler, ilçeye gelerek bu evleri tüm detaylarıyla inceliyor.

Mimarlar Odası Denizli Şubesi, geleceğin mimarları için “Buldan Evleri Eskiz Atölyesi” çalışması gerçekleştirdi. Eskiz atölyesi çalışması kapsamında, Dokuz Eylül Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Deniz Dokgöz eşliğinde Buldan’ı ziyaret eden Pamukkale Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Mimarlık Bölümü öğrencileri, koruma altına alnına eski evleri ve sokaklarını gezdi.

Belediye Başkan Vekili Musa Çetinel’in eşlik ettiği mimarlık öğrencileri, Buldan’ın ahşap ve cumbalı eski evlerinin saçak ve gerdanlıklı bacaları ile cumbalı sundurmalarını gözlemleyerek, mimari, mekan ve ürün tasarımına yönelik eskiz yapma tekniklerini geliştirme fırsatı buldu.