Heyelanlı bölgenin imara açıldığı iddia edildi – D20Haber
27.04.2024, Cumartesi
14 °C / 32 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. BULDAN
  8. /
  9. Heyelanlı bölgenin imara açıldığı iddia edildi

Heyelanlı bölgenin imara açıldığı iddia edildi

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 14 Şubat 2024 Çarşamba - 10:32Güncelleme: 14 Şubat 2024 Çarşamba - 10:50
Heyelanlı bölgenin imara açıldığı iddia edildi

Denizli’nin Buldan ilçesinde, heyelan bölgesi olduğu gerekçesiyle 64 yıl önce boşaltılan alanın belediye tarafından satılmasının ardından imara açıldığı, araziyi alan kişinin düzenleme çalışması adı altında çok sayıda ağacı kestiği bildirildi.

İlçenin Helvacılar Mahallesi Topdamı mevkisinde bulunan aile çay bahçesinin alt bölümündeki bölgede gerçekleşen yapılaşma çalışmaları ve bu çalışmalarda çok sayıda ağacın köklenmesi tepki topladı.

Helvacılar Mahallesi sakinleri, Topdamı mevkisinde bulunan yeşil alanın Buldan Belediyesi tarafından satılmasını ve mal sahibinin de burada yaptığı düzenleme çalışmalarında ağaçları kesmesine tepki gösterdi.

MUHTAR: 64 YIL ÖNCE BOŞALTILDI

Mahalle sakinlerinin tepkisini dile getiren Muhtar Selahattin Yeşildağ, o alanın heyelan bölgesi olduğunu ve 64 yıl önce meydana gelen heyelan nedeniyle buradaki evlerin boşaltıldığını ve ikamet edenlerin Cumhuriyet Mahallesi’ne taşındığını söyledi.

Arazinin satışını ve yapılaşmaya yönelik çalışmayı eleştiren Yeşildağ, “Burada yapılaşmaya yönelik çalışmalar yapmak akla aykırıdır. Ayrıca Topdamı mevkisinde bulunan çay bahçesi ve çevresi halkımızın kullandığı, rahat nefes aldığı, çay kahve içip yorgunluk attığı bir alandır. Aileler çoluk çocuğuyla buraya gelerek piknik yapmakta, temiz havada Buldan’ı seyretmektedirler. Bu alanın satılması ve burada inşaata yönelik çalışmalar yapılması kabul edilemez. Bizler mahalle sakinleri olarak buna dur denilmesini bekliyoruz” dedi.

DENİZLİ (İHA)