90 hektar alanda endüstriyel ihtiyaç için çam ağacı kesimi – D20Haber
26.04.2024, Cuma
14 °C / 28 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. BULDAN
  8. /
  9. 90 hektar alanda endüstriyel ihtiyaç için...

90 hektar alanda endüstriyel ihtiyaç için çam ağacı kesimi

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 18 Haziran 2019 Salı - 11:18Güncelleme: 18 Haziran 2019 Salı - 12:40
90 hektar alanda endüstriyel ihtiyaç için çam ağacı kesimi

Denizli’nin Buldan ilçesinde, enstriyel ihtiyacın karşılanması için çam ağacı kesimi kararı alındı. “Endüstriyel plantasyon” uygulaması kapsamında kesim yapılacak alan 90 hektar olarak belirlendi.

Tarım ve Orman Bakanlığı, endüstriyel ağaç ihtiyacının karşılanması için Türkiye genelinde kesim alanları belirledi. Denizli’de kesim için seçilen ilçe ise Buldan oldu. Kesim için üç ayrı alan belirlendi. Testereler de Üçyol Orman Deposu arkasındaki Hayal Yüzme Havuzu çevresinde çalışmaya başladı.

Toplam 90 hektar alanda kesim yapılacağını ifade eden Orman Bölge Müdürü Mustafa Korucu, endüsriyel ihtiyacın karşılanması gerektiğini, bunun için alanlar belirlendiğini, Buldan’daki kesimlerin ardından plantasyon uygulamasıyla kısa sürede gelişip büyüyen fidanların dikimiyle yeniden ağaçlandırma yapılacağını, endüstriyel plantasyon uygulanacak arazinin genelde düz ve makineli bakıma elverişli olması gerektiğini belirtti.

ÇEVRECİLERDEN TEPKİ

Endüstriyel ihtiyacın karşılanması amacıyla kesim kararı alınmasına Buldan’da çevreciler epki gösterdi. Çereciler, “Kesim bölgesinde çam ağaçları ilçemiz için oksijen deposu gibi. Ormandaki ağaçların kesilerek yok edilmesini ve ‘yerine yenileri dikilecek’ açıklamasını anlamakta güçlük çekiyoruz. Endüstriyel ihtiyaç karşılanırken elimizdekiler yok edilmemeli” ifadelerini kullandı.