Buldan’daki balık ölümleri meclis gündeminde – D20Haber
26.04.2024, Cuma
14 °C / 28 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. BULDAN
  8. /
  9. Buldan’daki balık ölümleri meclis gündeminde

Buldan’daki balık ölümleri meclis gündeminde

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 2 Ağustos 2019 Cuma - 16:19Güncelleme: 2 Ağustos 2019 Cuma - 16:19
Buldan’daki balık ölümleri meclis gündeminde

Buldan’ın doğal güzelliklerinden Yayla Gölü’nde son günlerde yaşanan toplu balık ölümlerine gölde sayıları hızla artan İsrail sazanlarının neden olduğu öne sürüldü. Ölümlerde oksijen yetersizliğinin de etken olduğu ifade edildi.

Buldan Belediye Meclisi, ağustos ayı toplantılarının ilkini Başkan Mustafa Fahri Şevik yönetiminde gerçekleştirdi. Meclis, sporun desteklenmesi amacıyla Buldan Belediyesine ait düğün salonunun üç yıllığına Buldan Belediyespor Kulübü’ne tahsisi oy birliğiyle kabul edildi. Yenicekent Spor Kulübü’nün de desteklenmesi yönünde karar alındı.

ŞEVİK’E BORÇLANMA YETKİSİ

Toplantıda, Başkan Şevik, önceki dönem borçlarını ödemek ve yatırım harcamalarında kullanmak üzere meclisten borçlanma yetkisi talep etti. Meclis üyeleri oy birliği ile Şevik’e İller Bankası ve özel bankalardan 10 milyon lira kredi kullanma yetkisi verdi. Şevik, “Geçtiğimiz 5 yıl içerisinde belediye aşırı borçlanmış. Haciz aşamasına gelen borçlar mevcut. Bu borçlarımızı bir an önce ödeyip, belediye olarak yatırımlarımıza hız vermemiz gerekiyor” diyerek, borçlanma talebine oy birliği ile kabul eden meclis üyelerine teşekkür etti.

BALIK ÖLÜMLERİ KONUŞULDU

Bu arada, CHP’li Meclis Üyesi Yakup Erhan Türkmenoğlu, gündem dışı söz alarak, Yayla Gölü’ndeki balık ölümlerini sordu. Konu ile ilgili meclis üyelerine bilgi veren Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi Mustafa Mustak, “Balık ölümleri gündeme geldiği günden itibaren hem Büyükşehir Belediyesi, hem de Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerince araştırılıyor. Rapor henüz yayınlanmadı. Ancak edindiğimiz bilgiye göre, balık ölümlerinin nedeninin sudaki oksijensizlik ve göldeki İsrail Sazanı adını verilen balık türünün artışından kaynaklandığı öğrenildi. İncelemeler sonucunda gölde herhangi bir kirlilik tespit edilmemiştir” dedi.