ERKEN SEÇİM – D20Haber
18.04.2024, Perşembe
10 °C / 27 °C Denizli Hava Durumu

ERKEN SEÇİM

A- A+

Bunu daha önce de yaptı…
DSP ve ANAP ile koalisyondaydı. Seçimlere bir buçuk yıl vardı. Bir gün, ansızın erken seçim istedi. Ortam, hem kendi partisi hem de ortakları için seçime uygun değildi. Erken seçimin sonucunu tahmin etmek için siyaset bilimci olmaya gerek yoktu. Partisi baraj altında kaldı. ANAP ve DSP siyaset sahnesinden silindi.

Yıllar sonra yine erken seçim istedi. Aylardır, seçim zamanında yapılacak diyen iktidar, bu isteği hemen değerlendirmeye aldı. İki lider ertesi gün buluştu. Yarım saat süren bir toplantıyla 24 Haziran’da erken seçim kararı aldılar.
Her şeyin bu denli hızlı olması muhalefette haklı olarak önceden planlanmış bir erken baskın seçim kuşkusu yarattı.

İktidarı anlamak zor değil. Kendince haklı olduğu nedenlerle erken seçim isteyebilir. İçinden, anketlerde barajı rahatlıkla aşacağı görülen bir İyi Parti çıkan MHP liderini anlamak ise o kadar kolay değil.
Sayın Bahçeli aldığı kararlarla yakın ve orta gelecekte çok konuşulacak. Türk siyasetinde iktidar olmadığı halde, ülkenin kaderinde bu denli etkin olabilen ikinci bir lider galiba yok.
Geçmişi, ideolojisi, kökeni ve kadroları olan bir partiyi AK Parti’nin sözcüsü konumuna düşüren bir parti lideri de galiba yok.

Siyasette hiçbir şey sonsuza dek gizli kalmıyor. Er ya da geç gerçekler ortaya dökülüyor. Sayın Bahçeli için tarih ne yazacak gerçekten çok merak ediyorum.
Olağanüstü hal koşulları altında yapılan bir erken seçim, sonucu itibariyle sorunlarımıza çözüm olur mu?
Yaşayıp göreceğiz…

Yazarın Diğer Yazıları
DEMİRCİ ALİ VE SEÇMEN
12 Mart 2019 Salı
Görünen Köy
23 Ocak 2019 Çarşamba
MİLLET İTTİFAKI ÜZERİNE
27 Aralık 2018 Perşembe
BURAYA KADAR…
29 Kasım 2018 Perşembe
TORUNLARIMIZ BİLE…
10 Kasım 2018 Cumartesi
SEÇİM, PARTİLER, ADAYLAR
21 Mayıs 2018 Pazartesi
ÇÖZÜM NEREDE?
8 Mayıs 2018 Salı