SEÇİM, PARTİLER, ADAYLAR – D20Haber
24.04.2024, Çarşamba
18 °C / 34 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. YAZARLAR
  4. /
  5. Halil DERİCİ
  6. /
  7. SEÇİM, PARTİLER, ADAYLAR

SEÇİM, PARTİLER, ADAYLAR

A- A+

CHP’nin Denizli milletvekili adayları belli oldu. Ön seçim olsa sıralama nasıl olurdu? Bunu hiçbir zaman bilemeyeceğiz. Denizli’mize ve ülkemize hayırlı olsun.
Seçmenler için zor bir seçim olacak. Seçmenler derken, millet ittifakına oy vermeyi düşünenleri kastediyorum. Cumhur ittifakına oy vermeyi düşünenlerin Cumhurbaşkanı adayı belli. Milletvekili listesi ise her şekilde kabul ve onay görmeye hazır.
Oysa öteki tarafta durum çok net değil. Çok bilinmeyenli bir denklemle karşı karşıyalar. Millet ittifakının adayı Muharrem İnce olursa mı sonuç alınabilir?
Meral Akşener’le mi ipi göğüslemek kolaylaşır?
Muharrem İnce’nin sağ oyları, Meral Akşener’in Kürt oylarını toplama handikabı var. Bekleyip göreceğiz. Önümüzdeki propaganda sürecini önde götüren parti, partimiz; lider, liderimiz olacak. Başka şansımız yok.

SEVGİ ÜZERİNE

Sosyal medya, yaşamlarımızdaki etkisini her geçen gün artırıyor. Birçoğumuzun öncelikli bilgi edinme kaynağı haline geldi. Ne var ki haberlerin ve resimlerin doğruluğu konusunda hep temkinli olmak gerekiyor. Resimler photoshoplu, haberler asparagas olabiliyor.

Dün bir paylaşım dikkatimi çekti. Filistinli bir grup genç, üzerine İsrail bayrağı çizilmiş bir eşek ile beraber görülüyor. Altındaki resimde ise yakılarak öldürülen bir eşek fotoğrafı var. Filistinli gençlerin, üzerine İsrail bayrağı çizdikleri eşeği diri diri yaktıkları iddia ediliyor.
Haberin doğru olmadığını düşünüyorum. Mazlum bir halkın çocukları böyle bir vahşet sergileyemez. Çünkü bu durumda İsraillilerden bir farkları kalmaz. Masum bir hayvanı, tarafı olmadığı bir savaş için canlı canlı yakarak öldürmek… Dehşet verici.
İnsan dışında hiçbir canlının, aç değilse ya da korkmamışsa böylesine bir vahşet sergileyebileceğini sanmıyorum.

Hayvanseverim. Herkes hayvan sevmek zorunda değil. Fakat herkes bilmeli ve kabul etmeli ki her canlının en az bizim kadar bu dünyada yaşamaya hakkı var.
Geçenlerde asparagas olmayan ve Denizli’de yaşanan bir olay, en az Filistin’deki eşek kadar çarpıcı ve üzücüydü. İnsan görünümlü bir yaratık, bir köpeği bağlayarak tecavüz ettikten sonra onu öldürdü. Gözaltına alındı. Sonra da salıverildi. Aramızda yaşıyor…

Hayvanların da canı var. Seviyorlar. Anne-baba oluyorlar. Acıkıyorlar. Acı duyuyorlar. Seviniyorlar. Üzülüyorlar. En kötüsü konuşamıyorlar, anlatamıyorlar. İki gündür açım ve susuzum diyemiyorlar.
Bence yaşamı, aramızda serbestçe dolaşan tecavüzcü caniden daha fazla hak ediyorlar.
Kadın cinayetlerinin patlama yaptığı, insan haklarının yerlerde süründüğü günümüzde, hayvan hakları ne alaka diyebilirsiniz…
Olsun…
İçim sıkıldı, dertleşmek istedim.

Yazarın Diğer Yazıları
DEMİRCİ ALİ VE SEÇMEN
12 Mart 2019 Salı
Görünen Köy
23 Ocak 2019 Çarşamba
MİLLET İTTİFAKI ÜZERİNE
27 Aralık 2018 Perşembe
BURAYA KADAR…
29 Kasım 2018 Perşembe
TORUNLARIMIZ BİLE…
10 Kasım 2018 Cumartesi
ÇÖZÜM NEREDE?
8 Mayıs 2018 Salı
KİM DÜZELTSİN?
24 Nisan 2018 Salı