PAÜ’nün eski genel sekreterini FETÖ’cüler devlet diye tanıtmış – D20Haber
08.05.2024, Çarşamba
14 °C / 30 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. YAŞAM
  4. /
  5. FETÖ-PDY
  6. /
  7. PAÜ’nün eski genel sekreterini FETÖ’cüler devlet...

PAÜ’nün eski genel sekreterini FETÖ’cüler devlet diye tanıtmış

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 9 Haziran 2017 Cuma - 08:10Güncelleme: 9 Haziran 2017 Cuma - 08:10
PAÜ’nün eski genel sekreterini FETÖ’cüler devlet diye tanıtmış

FETÖ/PDY’nin Denizli’deki yükseköğrenim yapılanmasının en önemli ismi olarak Pamukkale Üniversitesi’nin (PAÜ) eski genel sekreteri Kenan Çoyan’ın ismi öne çıkıyor. PAÜ Davası ile ilgili hazırlanan iddianamede, Çoyan’ın örgüt mensupları tarafından çevreye “devlet” olarak tanıtıldığı, 2012’den sonra “icra organı” olarak faaliyette bulunduğu, eski rektör Hüseyin Bağcı’nın isteklerini bile geri çevirdiği belirtiliyor.

PAÜ’deki FETÖ/PDY yapılanmasıyla ilgili açılan ve Denizli 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek davanın iddianamesinde, eski genel sekreter Kenan Çoyan “silahlı terör örgütü yönetici” olarak yer alıyor. Selçuk Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi’nde görev yaparken, yine örgütün yöneticileri arasında gösterilen Hasan Herken ile çok sıkı ilişki içinde olduğu, çocuklarını örgüt okullarına gönderdiği belirtiliyor.

DENİZLİ’YE 2007’DE GETİRİLMEK İSTENMİŞ

İddianamede, Çoyan’ın 2007’de Pamukkale Üniversitesi’ne getirilmek istendiği, ancak Hüseyin Bağcı’nın rektörlüğe atanamaması nedeniyle bunun gerçekleşmediği, 2011 yılında ise Bağcı’nın rektör olmasıyla örgüt içinde etkin konumda olan Kudret Gezer’in genel sekreter yapılmak istendiği, fakat Gezer’in deşifre olması nedeniyle Bağcı’nın buna karşı çıkmasıyla devreye giren Hasan Herken’inÇoyan’ı önerdiği, Ali Keskin’in de destek vermesiyle Çoyan’ınPAÜ’ye genel sekreter olarak gelmesinin yolunun açıldığı, veteriner olduğundan PAÜ’deöğretim üyesi olarak çalışacağı alan bulunmaması nedeniyle geldikten hemen sonra Tıp Fakültesi’ne kadro açılarak alanında buraya geçişinin sağlandığı ifade ediliyor.

ÖNCE KRİPTO, SONRA “DEVLET” OLARAK TANITIM

Çoyan'ın Konya Selçuk Üniversitesi’nden gelmesi ve PAÜ çevresinde çok bilinmemesi nedeniyle başlarda doğrudan örgüte dahil olduğunun anlaşılmadığı, örgüt tarafından da bu imajının bozulmamaya çalışıldığı bilgisine yer verilen iddianamede, sonraları ise Ali Keskin tarafından üniversite içerisinde “devlet” olarak lanse edilip tanıtıldığı, 2012 yılından sonra örgütün icra organı olarak faaliyet gösterdiği, örgüt tarafından belirlenen kişilerin kadrolaşmasını sağlamak üzere gerekli çalışmaları Ali Keskin ve Hasan Herken'le birlikte yaptıkları, evinde çok sayıda kişilere ait öz geçmiş ve kişilerin özelliklerini belirten notlar bulunduğu, böylece değerlendirmenin rektör tarafından değil örgüt adına Kenan Çoyan’ın yaptığı anlatılıyor.

ÖRGÜT FAALİYETLERİNİ ONUN ÜZERİNDEN GERÇEKLEŞTİRMİŞ

17- 25 Aralık 2013 sonrasında deşifre olan örgüt üyelerinden süresi dolanların tekrar görevlendirilmediği, yerine deşifre olmamış örgüt üyelerinin atandığı, pek çok yerin de vekaleten yönetildiği, Çoyan'ın görevinde kaldığı, örgütün faaliyetlerini onun üzerinden gerçekleştirdiği, kurum içi yer değiştirmelerin rektör tarafından uygun görülmesine rağmen örgüt kararı doğrultusunda olumsuz bulunanları işleminin yapılmadığı, Çoyan tarafından rektörün ıslak imzalı atamalarının dahi geri çevrildiği, Personel Daire Başkanı tarafından uyarıldığında ise "Rektör istesede olmaz" yanıtını verdiği, Bağcı’nın daha sonra Kenan Çoyan'ın istemediği atamaları geri çektiği iddianame tanık ifadelerine dayandırılarak ayrıntılı şekilde anlatılıyor.

BUYURGAN NOTLAR

Örgüt yönetici ve üyelerinin rektöre ulaşamadığında notlarını rektöre verilmek üzere örgüt üyesi Kudret Gezer'e ulaştırdıkları, bu konuda örgüt yöneticisi Gezer'inHüseyin Bağcı'ya hitaben buyurgan tavırlı notlar yazdığı da iddianamede yer alıyor.

KONUŞMALARI KAYDETMİŞ

Çoyan’ın kendisine karşı çıkan personelin konuşmalarını kayda aldığı, A.C. ile yaptığı tartışmalardan birine ait CD’nin elde edildiği, aramalarda ittifak başlığıyla değişik banka hesapları ve transfer edilmiş paraya ilişkin kayıt bulunduğu da iddianameye girdi.

15 TEMMUZ SONRASI ÖRGÜT ÜYELERİNİ KORUMAYI SÜRDÜRMÜŞ

İddianamede, Kenan Çoyan'ın aralıksız olarak faaliyetlerine devam ederek 15 Temmuz girişiminden sonra kurulan komisyonda da görev aldığı kaydedilerek, “Örgüt üyeleri aleyhine işlem yapmadığı, örgüt üyelerinin tespiti ve atılması yönünde kendisine iletilen talepleri de ‘yargı sürecini bekleyelim, buna göre işlem yapalım’ diyerek işlem yapmaktan kaçındığı” ifadesine de yer veriliyor.

2 GÜNDE GÖREVİNE İADE ETMİŞ

Çayan’ın rektör tarafından 25 Temmuz günü görevden alındığı, ancak nüfuzlu kişilerin Hüseyin Bağcı'yı aramaları neticesinde iki iş günü içerisinde tekrar görevine iade ettiği,Bağcı'nın bu süreçte Kenan Çoyan' ile Ali Keskin'in görevden uzaklaştırılmaları konusunda oyalama yaptığı kaydediliyor.

DARBE GİRİŞİMİ BAŞARISIZ OLUNCA MEYDANA ÇIKMIŞ

İddianamede, 15 Temmuz darbe girişiminde Kenan Çoyan'ın öncelikle olayın gidişatını izlediği, saat 01.30’dan itibaren darbenin başarılı olamayacağının anlaşılması üzerine meydana çıkarak siyasilerle birlikte pozlar verdiği, ayrıca mesaj atılmasını istediği, böylelikle gizlenmeye çalıştığı vurgulanıyor.

BU MADDELERDEN YARGILANACAK

Şüphelinin, FETÖ/PDY Terör Örgütünün diğer mensupları ile sürekli ve gizli bir şekilde temas ve organizasyon içerisinde hareket ettiği, örgüt ile önceden süreklilik, yoğunluk ve çeşitlilik arzeden bağının bulunduğu, bu nedenle FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü yöneticisi olma suçunu işlediği belirtilerek, eylemine uyan Türk Ceza Kanunu 314/1, 63, 53/1 ve 58/9 maddeleri, 3713 Terörle Mücadele Yasası’nın 5/1 maddesi uyarınca yargılanması isteniyor.