Aynes Gıda’nın gayrimenkulleri satışa çıkarıldı – D20Haber
27.04.2024, Cumartesi
14 °C / 32 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. YAŞAM
  4. /
  5. FETÖ-PDY
  6. /
  7. Aynes Gıda’nın gayrimenkulleri satışa çıkarıldı

Aynes Gıda’nın gayrimenkulleri satışa çıkarıldı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 26 Ocak 2024 Cuma - 08:40Güncelleme: 26 Ocak 2024 Cuma - 08:40
Aynes Gıda’nın gayrimenkulleri satışa çıkarıldı

Denizli’nin Çardak ilçesinde bulunan ve sahipleri FETÖ/PDY ile bağlantılarından dolayı yargılanan Aynes Gıda Sanayi ve Ticaret AŞ’ye ait 3 adet gayrimenkul, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından satışa çıkarıldı.

TMSF’nin kayyım olarak atandığı Aynes Gıda Sanayi ve Ticaret AŞ’ye ait 3 adet taşınmaz bir araya getirilip, Aynes Çardak Gayrimenkulleri Ticari ve İktisadi Bütünlüğü oluşturularak, gayrimenkullerin satışı için ihale düzenlenmesine karar verildi.

MUHAMMEN BEDEL 5 MİLYON 75 BİN TL

Satışı yapılacak taşınmazlar, Çardak ilçesine bağlı Çınar Mahallesi Çukurharım mevkisi 380 ada ile 15, 16 ve 17 nolu parsellerde yer alıyor. Aynes Çardak Gayrimenkulleri Ticari ve İktisadi Bütünlüğünün muhammen bedeli 5 milyon 75 bin lira olarak belirlendi.

İhaleye katılacaklar için teminat tutarı 507 bin 500 lira olarak belirlendi.

SON TEKLİF VERME TARİHİ

Şartnamede belirtilen idari zarf içinde verilecek belgelerin, üzerlerinde asıl veya kopya olduklarını belirten kayıtlarla birlikte 1 asıl ve 1 kopya olarak, mali zarf ise 1 asıl olarak en geç 20.02.2024 günü saat 16.00’ya kadar satış komisyonuna kapalı ve üzeri imzalı zarf içinde elden teslim edilmesi gerekiyor.

SATIŞ İHALESİ 21 ŞUBAT’TA YAPILACAK

Satış ihalesi 21 Şubat Çarşamba günü saat 11.00’de fonun Büyükdere Cad. No: 143 Esentepe/İstanbul adresindeki konferans salonunda yapılacak. İhale, kapalı zarfla verilen mali tekliflerin açılması ile başlayacak olup, açık artırmaya katılmaya hak kazananların listesi oluşturulduktan sonra açık artırma aşamasına geçilecek.

İhale, kapalı zarf ve açık artırma usullerinin birlikte uygulanması suretiyle gerçekleştirilecek ve kurulun onayı ile sonuçlandırılacak.

Kurulun ihaleye pazarlık usulü ile devam edilmesine karar vermesi halinde pazarlık 23 Şubat Cuma günü saat 11.00’de yapılacak.

AYNES İLE İLGİLİ SÜREÇ

Gerçeği yansıtmayan bilançolarla Aynes Gıda'yı olduğundan çok daha iyi durumda göstererek tahvil ihraç edilmesi ve bankalardan yüklü miktarda kredi kullanılması sebebiyle Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından şirket yetkilileri hakkında suç duyurusunda bulunulmuştu.

Denizli 4. Ağır Ceza Mahkemesi, Aynes Gıda'nın eski yönetim kurulu başkanı Nevzat Serin, eski yönetim kurulu başkan yardımcısı Ayhan Batur ile eski yönetim kurulu üyesi Mehmet Ali Özkan'ın tahvil ihracı sürecinde finansal tablolarda kasıtlı bir şekilde, gerçeğe aykırı düzenlemeler yaptıklarını tespit etti.

Sanıklara dolandırıcılık ve özel belgede sahtecilik suçlarından 3 yıl 4 ay hapis ve 20 bin Türk lirası adli para cezası verildi.

Ayrıca eski hissedar ve yöneticiler haklarında terör örgütü FETÖ soruşturması kapsamında davalar açıldı.

Daha önce de Aynes Gıda, TMSF tarafından 8 Eylül 2022'deki ihaleyle Tarım Kredi Kooperatifine KDV dahil 926 milyon 89 bin liraya satılmış, şirketin devri 2 Kasım 2022'de tamamlanmıştı.