FETÖ’ye ‘Kıskaç’ operasyonu: 70 şüpheli yakalandı – D20Haber
28.04.2024, Pazar
16 °C / 30 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. YAŞAM
  4. /
  5. FETÖ-PDY
  6. /
  7. FETÖ’ye ‘Kıskaç’ operasyonu: 70 şüpheli yakalandı

FETÖ’ye ‘Kıskaç’ operasyonu: 70 şüpheli yakalandı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 29 Mart 2024 Cuma - 09:14Güncelleme: 29 Mart 2024 Cuma - 09:14
FETÖ’ye ‘Kıskaç’ operasyonu: 70 şüpheli yakalandı

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’na (FETÖ/PDY) yönelik son bir haftada gerçekleştirilen Kıskaç-11 operasyonlarında 70 kişi gözaltına alındı.

Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Başkanlığı, TEM Daire Başkanlığı, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Başkanlığı koordinesinde; İl Emniyet Müdürlükleri, TEM ve KOM Şube Müdürlüklerince Denizli, Aksaray, Bolu, Gaziantep, Sakarya, Muğla, Mersin, Manisa, İstanbul, Kayseri, Kars, Erzurum, İzmir, Elazığ, Adana, Uşak, Sivas, Mardin, Edirne ve Bursa’da Kıskaç-11 operasyonları gerçekleştirildi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya tarafından operasyonlar neticesinde 70 kişinin yakalandığını bildirilirken, şüphelilerin örgütün sözde “emniyet mahrem yapılanması” içerisinde faaliyette bulundukları, örgütün kripto haberleşme programı “ByLock” kullanıcısı oldukları, ankesörlü telefonlarla iletişim kurdukları, örgütün “gaybubet evi” olarak adlandırdıkları hücre evlerinde barındıkları, ifade ve teşhislerde adlarının geçtiği, FETÖ soruşturmaları kapsamında haklarında kesinleşmiş hapis cezası ile aranma kaydı bulunduğu tespit edildi.

Çok sayıda dijital materyale el konulduğu operasyonla ilgili açıklama yapan Bakan Yerlikaya, “FETÖ’cülere göz açtırmayacağız. Aziz milletimizin huzuru, birlik ve beraberliği için güvenlik güçlerimizin üstün gayretleriyle operasyonlarımız kararlılıkla devam edecek” dedi.