FETÖ’ye Kıskaç operasyonunda 91 kişi yakalandı – D20Haber
27.04.2024, Cumartesi
14 °C / 32 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. YAŞAM
  4. /
  5. FETÖ-PDY
  6. /
  7. FETÖ’ye Kıskaç operasyonunda 91 kişi yakalandı

FETÖ’ye Kıskaç operasyonunda 91 kişi yakalandı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 9 Mart 2024 Cumartesi - 11:36Güncelleme: 9 Mart 2024 Cumartesi - 11:37
FETÖ’ye Kıskaç operasyonunda 91 kişi yakalandı

Denizli ile birlikte 30 ilde FETÖ'ye yönelik olarak gerçekleştirilen Kıskaç-10 operasyonlarında 91 kişi yakalandı.

Emniyet Genel Müdürlüğü TEM Daire Başkanlığı, İstihbarat Başkanlığı, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Başkanlığı koordinesinde 5 gündür İstanbul, Ankara(2), Kocaeli, Aydın, Van, Mersin, Edirne, İzmir, Antalya, Kütahya, Bursa, Samsun, Kayseri, Sivas, Denizli, Konya, Diyarbakır, Tekirdağ, Gaziantep, Isparta, Şanlıurfa, Kahramanmaraş, Mardin, Ağrı, Şırnak, Hatay, Eskişehir, Çanakkale, Manisa ve Afyonkarahisar’da FETÖ’ye yönelik eş zamanlı olarak Kıskaç-10 operasyonları düzenlendi.

Operasyonlarda; örgütün sözde mahrem yapılanması, emniyet mahrem yapılanması ve güncel yapılanması içerisinde faaliyette bulundukları, ankesörlü telefonlar ile bağlantı kurdukları, örgütün kripto haberleşme programı ByLock kullanıcısı oldukları, 2009 KPSS sorularını usulsüz şekilde elde ettikleri, FETÖ soruşturmaları kapsamında yargılanıp hapis cezasına çarptırılan ve bu nedenle arama kaydı olan 91 kişi gözaltına alındı.

Adreslerde yapılan aramalarda çok miktarda Türk Lirası, dijital materyal ve örgütsel dokümana el konuldu.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonla ilgili "FETÖ’cülere göz açtırmayacağız. Aziz Milletimizin duası ve destekleriyle terör örgütleri ve onların iş birlikçilerinin nefeslerini keseceğiz" açıklamasını yaptı.