PAÜ’de uyuşturucuyla mücadelede samba programı – D20Haber
20.05.2024, Pazartesi
18 °C / 32 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. SAĞLIK
  4. /
  5. PAÜ’de uyuşturucuyla mücadelede samba programı

PAÜ’de uyuşturucuyla mücadelede samba programı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 26 Haziran 2018 Salı - 11:53Güncelleme: 26 Haziran 2018 Salı - 11:53
PAÜ’de uyuşturucuyla mücadelede samba programı

Pamukkale Üniversitesi Psikiyatri Hastanesi’nde, uyuşturucu bağımlılarının tedavisi için “Sigara, Alkol ve Madde Bağımlılığı Tedavi Programı” (SAMBA) uygulanıyor.

Dr. Öğretim Üyesi Tuğçe Toker Uğurlu, “Uluslararası Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığı ile Mücadele Günü” dolayısıyla yaptığı açıklamada, Birleşmiş Milletler Uyuşturucu ve Suç Ofisi’nin yayınladığı rapora göre, 2016 yılı itibari ile tüm dünyada madde bağımlılarının sayısı 29 milyonu geçtiğine, ayrıca yaklaşık 12 milyon damar içi madde kullanan kişinin 6 milyonunun Hepatit C virüsü taşıdığına dikkat çekti.

Madde kullanım bozukluğu olan her 6 kişiden ise ancak 1’inin tedavi olduğunu belirten Uğurlu, Emniyet Genel Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı’nın 2017 Türkiye Uyuşturucu Raporu verilerine göre, Türkiye genelinde 2016 yılında toplam 81 bin 222 uyuşturucu olayı meydana geldiğini bildirdi.

Haberin DevamıReklam




Verilerin uyuşturucu kullanımı ve yasadışı ticaretinin tüm dünyada ve Türkiye’de çığ gibi büyüyen bir sorun olduğunu belirten Uğurlu, “Bu sorunla mücadeleyi üniversitemiz psikiyatri anabilim dalı AMATEM kliniğinde sürdürmekteyiz. 18 yaş ve üzeri hastalara hizmet veren kliniğimizde alkol ve madde kullanım bozuklukları ilaç tedavilerine ek olarak bireysel ve grup psikoterapileri, psikodrama, uğraş tedavileri, spor, hasta ve ailelere yönelik SAMBA psikoeğitimleri ve psikososyal rehabilitasyona yönelik kermes, sinema, kahvaltı, spor müsabakaları gibi etkinlikler yapılmaktadır” dedi.