Ameliyat oldu, korkularından kurtulup sosyal yaşama döndü – D20Haber
19.04.2024, Cuma
11 °C / 27 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. SAĞLIK
  4. /
  5. Ameliyat oldu, korkularından kurtulup sosyal yaşama...

Ameliyat oldu, korkularından kurtulup sosyal yaşama döndü

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 11 Şubat 2019 Pazartesi - 14:23Güncelleme: 11 Şubat 2019 Pazartesi - 14:23
Ameliyat oldu, korkularından kurtulup sosyal yaşama döndü

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Hastanesi’nde uygulanan tedavi yöntemi, yaşadığı idrar kaçırma problemi nedeniyle sosyal hayattan kopan genç kadını yeniden topluma döndürdü.

İdrar kaçırma şikayeti ile PAÜ Hastanesi Ürojinekolojik Rehabilitasyon Ünitesine gelen 37 yaşındaki Cennet Arslan, uygulanan ameliyatsız tedavi yöntemiyle sağlığına kavuştu. Kendisini sosyal hayattan soyutlamasına yol açan rahatsızlığıyla ilgili “Uygulanan tedavi öncesinde rahatsızlığım nedeniyle sosyal yaşama katılımım fazla değildi. Spor yaparken zorlanıyordum, şimdi ise rahat spor yapabiliyorum. Kendimi daha özgür hissediyorum. Artım hapşırmaktan, gülmekten endişelenmiyorum. Artık evime koşarak gitmiyorum,. Kendimi daha özgür hissediyorum, sosyal yaşamımda çok rahatım. Uygulanan tedaviden çok memnunum” dedi.

PAÜ Hastanesi Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı Ürojinekolojik Rehabilitasyon Ünitesi sorumlu öğretim üyesi Prof. Dr. Necmettin Yıldız ise, birimin 2013 yılından bu yana hizmet verdiğini belirtti. Prof. Dr. Yıldız, “Ünitemizde idrar kaçırma şikayeti olan hastalar ile prostat cerrahisi sonrası idrar kaçırma yakınması gözlenen erkek hastalar tedavi edilmektedir. İdrar kaçırma konusunda tüm konservatif tedavi seçeneklerinin uygulandığı bu ünite, bölgemizin hatta ülkemizdeki nadir ünitelerden birisidir” diye konuştu

Prof. Dr. Yıldız, hasta için en uygun seçeneği belirlendikten sonra planlanan tedavinin haftada 1 ile 5 arasında değişen seanslar şeklinde, 4 ile 12 hafta sürdüğünü, hastanın ihtiyacına göre bir ya da birkaç tedavi seçeneğinin bir arada kullanılabildiğini, genel sağlığı iyi olan, hastaneye gelip gidebilen, motivasyonu ve tedaviye uyumu iyi olan hastalarda tedavide daha başarılı sonuçlar alındığını sözlerine ekledi.