Kuş gözleminde Denizli, Trakor ile yine birinci oldu – D20Haber
06.05.2024, Pazartesi
9 °C / 24 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. GÜNDEM
  4. /
  5. Kuş gözleminde Denizli, Trakor ile yine...

Kuş gözleminde Denizli, Trakor ile yine birinci oldu

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 12 Ekim 2022 Çarşamba - 12:04Güncelleme: 12 Ekim 2022 Çarşamba - 12:41
Kuş gözleminde Denizli, Trakor ile yine birinci oldu

Trakor Ekibi’nin başarılı çalışmasıyla kuş gözleminde 125 tür ile Türkiye birinciliğini bir kez daha Denizli’ye taşıdı.

Her yıl ilkbahar ve sohbaharda olmak üzere yılda iki kez yapılan Dünya Kuş Gözlem Etkinliği'nin (October Big Day) sonbahar sayımı gerçekleştirildi. Bu etkinlikte Denizli Trakor Ekibi ile yer aldı. Denizli’deki kuş sayımı Işıklı Gölü, Gökgöl, Akdağ, Büyük Menderes Havzası, Çürüksu, Buldan, Sarayköy, Babadağ ve Beyağaç’ta yapıldı.

TRAKOR EKİBİNDE YER ALANLAR

Kuş sayımında, Trakor kurucusu Kenan Süleyman Çüngür liderliğinde Kamil Karabuğa, Ahmet Keser, Sait Yalçın, Abdullah Emre Saray, Süleyman Gün, Mustafa Şavluk, Mustafa Kemal Karaoğlan, Orhan Çüngür, Fatma Tekneci, Ahmet Hançer, Naciye Hançer ve Süleyman Aydoğdu görev aldı.

125 TÜR SAYDILAR

Türkiye genelinde 28 ilde yapılan kuş türü sayımında Trakor Ekibi, bir günde 125 kuş türü ile ilk sırada yer aldı. Denizli, geçen yıl da 123 tür ile birinci olmuştu.

İLK 10’A GİRDİLER

Ayrıca, Türkiye'de en çok tür giren kuş gözlemcileri sıralamasında Kamil Karabuga, Kenan Süleyman Çüngür, Abdullah Emre Saray ve Ahmet Keser, 50 türü aşarak ilk 10 gözlemci arasında yer aldı.

DENİZLİ’DEKİ ÖNEMLİ KUŞ TÜRLERİ

Denizli'de görülen 125 tür arasında en önemlilerinin Bataklık düdükçünü,yeşilbacak, halkalı cılıbıt, tepeli pelikan, kaşıkçı, saz delicesi, kara karınlı kumkuşu, kara boyunlu batağan, küçük kumru, küçük karabatak, kızılkuyruk, kaya kırlangıcı, çayır taşkuşu, karabaş martı, sumru, alaca balıkçıl, yalı çapkını, kızıl şahin, su kılavuzu, çulha kuşu, yılan kartalı, çakır (büyük atmaca), yeşil ağaçkakan, aladoğan, gökardıç, ince gagalı martı, Van Gölü martısı, kırmızı gagalı dağ kargası, sarı gagalı dağ kargası, kara iskete olduğu belirtildi.