Güngör: Bizim itirazımız kendi yaşam tarzını dayatan despot düşünceye – D20Haber
27.06.2024, Perşembe
25 °C / 39 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. GÜNDEM
  4. /
  5. Güngör: Bizim itirazımız kendi yaşam tarzını...

Güngör: Bizim itirazımız kendi yaşam tarzını dayatan despot düşünceye

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 20 Haziran 2024 Perşembe - 20:26Güncelleme: 20 Haziran 2024 Perşembe - 20:27
Güngör: Bizim itirazımız kendi yaşam tarzını dayatan despot düşünceye

Denizli’de "içkili yer" ile ilgili başlayan polemiğe AK Parti İl Başkanı Yücel Güngör de katıldı. Güngör, "Bizim itirazımız kendi yaşam tarzını dayatan despot düşünceye" açıklamasını yaptı.

CHP ile AK Parti arasında alkollü yer tartışması karşılıklı açıklamalarla devam ediyor. Denizli Büyükşehir Belediye (DBB) Meclisinde, belediyeye ait tesislerden üçünün “içkili yer bölgesi” ilan edilmesiyle ilgili karara karşı önce AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nihat Zeybekci açıklama yaptı. Zeybekci, meclis kararını yargıya taşıyacaklarını söyleyip, “Denizlimiz için çözülmesi gereken ilk konu, belediye meclisimizin ilk oylaması gereken karar bu muydu?” diye sordu.

Buna yanıt CHP İl Başkanı Ali Osman Horzum’dan gecikmedi. Horzum, Zeybekci’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Adaylığı sırasında alkolle ilgili açıklamalarını anımsatıp, “Bu kişi İzmir’e aday olduğunda alkol içenlerle pek bir sevişiyordu” dedi.

Horzum’un bu açıklamasına da AK Parti İl Başkanı Yücel Güngör yanıt verdi. “Zararlı olduğuna inandığınız alkolün satışını neden Denizli Büyükşehir Belediyesinde teşvik etmek zorunda kaldınız?” diye soran Güngör, şunları kaydetti:

“Alkolün zararlı ve doğrusunun içilmemesi olduğunu, ancak içmek isteyenlere de ‘neden içiyorsun?’ diye sorulamayacağını, bunun bir insan hakkı olduğunu net şekilde ifade ettiği için CHP İl Başkanı Horzum’a bende net bir ifade ile teşekkür ediyorum. Bizim itirazımız kendi yaşam tarzını toplumun tamamına benimsettirmeye çalışan despot anlayışın ta kendisidir.

Haberin DevamıReklam




Bizim anlatmak istediğimiz önemli husus başka. Büyükşehir belediyeye ait parklarda alkol satışıyla ilgili olarak anlaşılamayan bir nokta var. Zararlı olduğuna inanan ve doğrusunun da içilmemesi gerektiğini düşünen bir kişi, Denizli Büyükşehir Belediyesinin bu zararlı olan alkolün satışını teşvik etmemesi gerektiğini de söylemesi gerekmektedir. CHP İl Başkanı açıklamasında AK Parti hükümeti ve bakanlık tarafından uygun yer ve mekanlarda bu izinlerin verildiğini, bunun da insan haklarına saygılı bir şekilde yapıldığının bir tespiti olduğunu düşünüyorum. Yani içki içenlere karşı duran bir tutum sergilemediğimizin de ispatı budur diyorum.

Denizli Büyükşehir Belediyesine ait işletmelerde aileler, huzurlu bir şekilde çocukları ve sevdikleri ile vakit geçirmeli. ‘Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza kötü örnek olmaması için bu güzel mekanlarda alkol satışından vazgeçin’ diyoruz.

İçmeyenlerin de insan hakkı olduğunu hatırlatmak istiyorum. İnsan hakkı sadece alkolün belediye iştirakinde serbest bırakılması olmadığını düşünüyor ve içmeyenlerin de insan haklarının korunması gerektiğini söylüyoruz. Bizim anlayışımız insanı yaşat ki devlet yaşasındır. Biz insanımızı yaşatmak için siyaset yapıyoruz. Başka bir gayemiz ve düşüncemizde yoktur. Bu yanlıştan bir an önce dönülmelidir.”
Belediye başkanlığı, milletvekili ve bakanlık yapan Nihat Zeybekci’nin bu şehre dair her zaman söyleyeceklerinin olabileceğini kaydeden Güngör, “AK Parti Genel Başkan Yardımcımız Nihat Zeybekci’nin toplumun bir ve beraber bulunduğu, vakit geçirdiği aile ortamlarındaki huzur ve sükuneti koruma çağrısına karşı CHP İl Başkanının yaptığı haksız ve yakışıksız ithamları reddediyor ve siyasi nezaket nezdinde esefle kınıyorum” ifadelerini kullandı.