50 gönüllüyle soru havuzu çalışması – D20Haber
12.05.2024, Pazar
11 °C / 26 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EĞİTİM
  4. /
  5. EĞİTİM
  6. /
  7. 50 gönüllüyle soru havuzu çalışması

50 gönüllüyle soru havuzu çalışması

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 25 Aralık 2019 Çarşamba - 14:00Güncelleme: 25 Aralık 2019 Çarşamba - 14:00
50 gönüllüyle soru havuzu çalışması

Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğünce, 2023 eğitim vizyonu yeterlilik temelli ölçme değerlendirme yapılması hedefleri kapsamında “soru havuzu” oluşturma zalışması gerçekleştiriliyor.

Denizli Bağbaşı 80.Yıl Öğretmen Evi’nde iki gün sürecek soru hazırlama ve reaksiyon semineri açılış programına İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, Şube Müdürü Hüseyin Selçin, Pamukkale Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Eren Can Aybek ve soru hazırlamada gönüllü Türkçe, matematik, fen ve sosyal bilgiler öğretmenleri katıldı.

İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, burada yaptığı konuşmada, “2023 Eğitim Vizyonu çalışmalarımızı çok yönlü ve kapsamlı bir şekilde yürütmekteyiz. 2023 Eğitim Vizyonumuzda ön plana çıkan alanlar ölçme ve değerlendirme ile Ar-Ge ve strateji çalışmalarıdır. 2023 Vizyonu ile eğitim sistemimiz okuyup sorgulayan ve irdeleyen bir yapıya kavuştu. Çocuklarımızın bu yönlerini geliştirmek adına iyi bir analize ihtiyacımız var. İlimizin soru havuzunun oluşturulması adına yaptığımız ikinci eğitim semineri. Gönüllülüğün esas olduğu bu çalışmada gördüğüm yoğun ilgi ve istek bizleri onurlandırıyor” dedi.

Oğuz, soru hazırlama çalışması ile Denizli’ye özel soru havuzunun oluşturulmasının amaçlandığını, Milli Eğitim bakanlığı Ölçme Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğünün ihtiyacı olması durumunda oraya da gönderileceğini sözlerine ekledi.

İkincisi düzenlenen soru hazırlama teknikleri seminerine Türkçe, matematik, fen bilimleri ve sosyal bilgiler branşlarından 50 gönüllü öğretmen katıldı.