Pamukkale’de atıklar ayrıştırılarak toplanıyor – D20Haber
26.04.2024, Cuma
14 °C / 28 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. PAMUKKALE
  8. /
  9. Pamukkale’de atıklar ayrıştırılarak toplanıyor

Pamukkale’de atıklar ayrıştırılarak toplanıyor

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 27 Aralık 2022 Salı - 14:23Güncelleme: 27 Aralık 2022 Salı - 14:23
Pamukkale’de atıklar ayrıştırılarak toplanıyor

Denizli’nin Pamukkale ilçesinde atıklar, belediyenin oluşturduğu 28 noktadaki mobil merkezlerde ayrıştırılarak toplanıyor.

Pamukkale Belediyesi, mayıs ayında yönetmelik gereği İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğünü kurdu. Daha önce Temizlik İşleri Müdürlüğü bünyesinde yapılan çalışmalar da bu birim tarafından yürütülmeye başladı. 

İlçe genelinde ambalaj atıkları, atık pil, bitkisel yağ, atık yağ, ömrünü tamamlamış lastik, atık cam, atık elektrikli ve elektronik eşyalar ile atık ilaçlar ayrı ayrı toplanıyor. 28 noktada yer alan mobil atık getirme merkezinin yanı sıra, bir de atık getirme merkezi de kuruldu. Pamukkale Belediyesi Atık Getirme Merkezi Kayıhan Mahallesi 2047 sokakta bulunan Temizlik İşleri Müdürlüğü şantiyesinde hizmet vermeye başladı. Bu tesisle birlikte Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü tarafından Pamukkale Belediyesi’ne Sıfır Atık Belgesi verildi.

Pamukkale Belediyesi Atık Getirme Merkezinde vatandaşların getirdiği geri dönüşebilir atıklar ayrı ayrı toplanarak, iklim değişikliğine destek sağlanıyor. Geri kazanılabilir atıklar için mavi, diğer atıklar için koyu gri, biyobozunur (mutfak atıkları) atıklar için kahverengi, cam atıklar için yeşil, plastik atıklar için sarı, metal atıklar için gri, kağıt atıklar için mavi, kompozit atıklar için turkuaz, bitkisel atık yağ için koyu mavi, atık ilaçlar için beyaz, tekstil atıkları için pembe, atık elektrikli ve elektronik eşyalar için mor renk kullanılıyor.

Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, bu çalışmayla ilgili açıklamasında, iklim değişikliği ve çevre konusunda oluşan hassasiyete Pamukkale Belediyesi olarak destek verdiklerini belirtti. Örki, şunları kaydetti:

“Mevzuat gereği mayıs ayında İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğünü kurduk. Artık bu konuda müdürlüğümüz çalışmaları yönetiyor. İlçemizde geri dönüşüm konusunda önemli çalışmalarımız var. 28 noktada mobil atık getirme merkezimiz bulunurken, Kayıhan Mahallesi’ndeki şantiyemizin içinde Atık Getirme Merkezi kurduk. İlçemizde geri dönüşebilen tüm atıkları ayrıştırmak en önemli hedefimiz. Bunu için halkımızın bilinçlendirilmesi başta olmak üzere üzerimize düşen ne varsa yapmaya devam edeceğiz. Amacımız geleceğe daha temiz ve yaşanabilir bir ilçe bırakmak. Vatandaşlarımızın da bu konuda bize destek olmasını bekliyoruz.”