Pamukkale Belediyespor, Tekerlekli Sandalye Basketbol Süper Ligi’ne şampiyon olarak yükseldi – D20Haber
03.05.2024, Cuma
11 °C / 23 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. PAMUKKALE
  8. /
  9. Pamukkale Belediyespor, Tekerlekli Sandalye Basketbol Süper...

Pamukkale Belediyespor, Tekerlekli Sandalye Basketbol Süper Ligi’ne şampiyon olarak yükseldi

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 22 Nisan 2024 Pazartesi - 19:05Güncelleme: 22 Nisan 2024 Pazartesi - 19:05
Pamukkale Belediyespor, Tekerlekli Sandalye Basketbol Süper Ligi’ne şampiyon olarak yükseldi

Pamukkale Belediyespor, final maçında Beta Enerji Adana’yı 60-51 yenerek, Tekerlekli Sandalye Basketbol Süper Ligi’ne şampiyon olarak yükseldi.

Tekerlekli Sandalye Basketbol 1. Lig Play-Off Grubu’nda yer alan Pamukkale Belediyespor Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı, sezonu şampiyon apoletiyle tamamladı. Ankara Spor Salonu’nda oynanan final maçında Pamukkale Belediyespor ile Beta Enerji Adana karşı karşıya geldi.

Karşıyaşmanın ilk periyodunu Pamukkale Belediyespor 21-8 önde tamamladı. İyi oyununu skora da yansıtan mavi-beyazlı takım ilk devreyi 35-27’lik skorla geçti. Üçüncü çeyrekte de rakibinin geri dönüşüne izin vermeyen Denizli temsilcisi, bu bölümü de 49-42 önde tamamladı. Son periyotta da üstünlüğünü sürdüren Pamukkale Belediyespor, salondan 60-51 galip ayrıldı.

Şampiyonluk sevinci yaşayan takımı Başkan Yardımcısı Uğur Çizmecioğlu ile Pamukkale Belediyespor Kulüp Başkanı Ayhan Soyfidan yalnız bırakmadı.

Şampiyonluk kupasını alan Pamukkale Belediyespor, 2024-2025 sezonunda Tekerlekli Sandalye Basketbol Süper Lig’inde Denizli’yi temsil edecek.

Şampiyon takımın sporcularını kutlayan Pamukkale Belediye Başkanı Ali Rıza Ertemür , “Pamukkale Belediyespor Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımımız bu hayatta engellerin aşılabildiğinin en büyük ispatıdır. Onlar başardılar, onlar Pamukkalemizi gururlandırdı. Pamukkale Belediyesporumuzun Süper Lige çıkma başarısını şampiyonlukla taçlandırması sevincimize sevinç kattı. Sporun şehri Pamukkalemiz yolunda çok önemli bir örnek teşkil ettiler. Sporun ve sporcunun her daim destekçisi olmaya devam edeceğiz” dedi.