Askerler Davası’nda 2’si ağırlaştırılmış 6 sanığa müebbet hapis – D20Haber
27.04.2024, Cumartesi
16 °C / 32 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. YAŞAM
  4. /
  5. FETÖ-PDY
  6. /
  7. Askerler Davası’nda 2’si ağırlaştırılmış 6 sanığa...

Askerler Davası’nda 2’si ağırlaştırılmış 6 sanığa müebbet hapis

A- A+
Engin ÜNAL / D20HABER
Yayınlanma: 9 Ocak 2018 Salı - 12:34Güncelleme: 9 Ocak 2018 Salı - 14:45
Askerler Davası’nda 2’si ağırlaştırılmış 6 sanığa müebbet hapis

FETÖ'nün 15 Temmuz hain darbe girişimiyle ilgili Denizli 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Askerler Davası sonuçlandı. Mahkeme, sanıklardan 2'sine ağırlaştırılmış olmak üzere 6 sanığa müebbet hapis cezası verdi. Haklarında müebbet hapis cezası istenen 56 sanık da beraat etti. Bir sanık da 2 yıl hapis cezası aldı

Denizli 11. Komando Tugayı'ndan 15 Temmuz gecesi "intikal eğitimi" adı altında Ankara’ya gönderilmek üzere Çardak Havaalanı'na 517 askerin götürülmesiyle ilgili davada yargılama tamamlandı. 26 Aralık 2016’da başlayan 1'i firar 64 sanıklı davanın 2 Ocak’ta başlayan 7. duruşmasının son celsesi bugün yapıldı

YOĞUN GÜVENLİK ÖNLEMLERİ

Denizli 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada karar verilecek olması nedeniyle yoğun güvenlik önlemleri alındı. Mahkeme salonlarının bulunduğu yerleşkeye girişte sanık yakınları tek tek arandı. Salona giriş öncesi de x ray cihazından geçirildiler. Ayrıca çok sayıda polis mahkeme salonu çevresinde güvenlik önlemi aldı.

“HAYIRLI OLSUN” DEDİ

Mahkeme Başkanı, karar öncesi sanıklara son sözlerini sordu. 11. Komando Tugayı’nın eski komutanı Kamil Özhan Özbakır, son söz olarak “hayırlı olsun” demekle yetindi. Söke’deki birliğin eski komutanı Erol Akman ise, son söz yerine uzun bir savunma yaptı.

KARAR AÇIKLANDI

Mahkeme salonunda hazır bulunan sanıkların son sözlerinin ardından duruşmaya kısa bir ara verildi. 10 dakikalık aranın ardından yeniden salona dönen mahkeme heyeti, davayla ilgili kararını açıkladı. Mahkeme, tugayın eski komutanı Kamil Özhan Özbakır ve Söke’deki birliğin eski komutanı Erol Akman’ı ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı.

Sanıklardan suçlu bulunan Ziver İnci, Avşın Yapar, Oğuz Ay ve Muhammet Ekinci’ye ise müebbet hapis cezası verildi.

Söke’deki birliğin bazı güvenlik kamerası kayıtlarının silinmesiyle ilgili de er Tolga Kılınçarslan 2 yıl hapis cezası aldı. Daha sonra da bu ceza 1 yıl 8 aya indirildi.

FAHRETTİN DEMİR’İN DOSYASI AYRILDI

FETÖ’nün 15 Temmuz hain darbe girişiminde Denizli’deki kilit isimlerden ve halen firarda olan Tugay’ın eski kurmay başkanı Fahrettin Demir’in dosyası ise bu davadan ayrıldı.

BERAAT EDENLER

Bu davada beraat edenlerin isimleri ise şöyle: Ertuğrul Yavaşça, Mutlu Avcı, Ali Savaş, Adem Altundağ, Celil Basıkar, Ali Zor, Rafet Parlatan, Şevket Hamdi Akkaya, Ferdi Acar, Çetin Öztürk, Ümit Soyer, Yakup Atılgan, Fatih Akın Arslan, Nazmi Keskin, Hüseyin Öğüt, Tarık Ekmen, Semih Kurt, Birant Yönel, Yunus Karagülle, Hacı Ahmet Öz, Kazım Coşkun, Cüneyt Kurum, Vedat Somer, Muharrem Burak Salar, Yusuf Acar, Güner Kaçar, Hasan Önal, Eren Toksoy, Hüseyin Yavuz, Abdullah Özdoğan, Mustafa Ziya Yaşar, Ümit Coşkun, Harun Türkmenoğlu, Hüseyin Çakır, Muhammet Yıldız, Yakup Beköz, Habip Ali Erdem, Tufan Demirci, Vedat Engin, Ali Kanat, Mehmet Asiğ, Mustafa Emre Temlioğlu, Aytekin Özgüven, Hüsnü Akcan, Caner Balkan, Ali Pek, Hakan Açıkgöz, Burak Aybey, Özcan Öz, Ali Ünal, Burak Badur, Turgay Ölmez, Muhammet Gökçe, Ali Çalım, Ahmet Ali Akın ve Şadan Kınıt.