KYK öğrencileri kursların ilk meyvesini topladı – D20Haber
26.04.2024, Cuma
14 °C / 28 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. KÜLTÜR-SANAT-TURİZM
  4. /
  5. SERGİ
  6. /
  7. KYK öğrencileri kursların ilk meyvesini topladı

KYK öğrencileri kursların ilk meyvesini topladı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 13 Mayıs 2017 Cumartesi - 09:15Güncelleme: 13 Mayıs 2017 Cumartesi - 09:15
KYK öğrencileri kursların ilk meyvesini topladı

Pamukkale Üniversitesi’ne (PAÜ) devam eden ve Yüksek Öğrenim Kredi Yurtlar Kurumu'nda (KYK) kalan öğrenciler, açılan kurslarda aldıkları eğitimin ardından ürettikleri eserleri düzenledikleri sergide beğeniye sundu.

PAÜ KYK Yerleşkesi’nde açılan sergide, üniversiteli gençlerin el emekleri ile yaptığı binin üzerinde eser açılan sergiyle ziyaretçilerin beğenisine sunuldu. İlçelerin de dahil olduğu 13 yurtta resim, ebru, taş boyama, fotoğraf ve örgü gibi birçok dalda kurs açılarak öğrencilerin derslerinden arda kalan zamanlarda el sanatlarını öğrenmesi amaçlandı.

KYK Denizli İl Müdürü Alaeddin Aktaş, Denizli'deki KYK yurtlarında 8 bin 500 öğrencinin barındığını belirterek, "KYK denildiği zaman bugüne kadar hep üniversitede okuyan öğrencilerin barındığı ve beslendiği yerler akla gelirdi. Ancak bu yıllarda KYK bir otel hizmeti vermesinin ötesinde bir eğitim yuvası, bir kültür hazinesi ve kültür değerlerinin olduğu yer haline geldi” dedi.

KYK'da barınan öğrencilerin derslerine katkı anlamında kurslar düzenlediklerini kaydeden Aktaş, “Bugün yaklaşık olarak 12 farklı dalda öğrencilerimizin kurslarda almış oldukları eğitim neticesinde kendi elleri ile yapmış oldukları resim, hüsn-i hat, örgü, taş boyama gibi yaklaşık olarak 150 civarında resim 50 civarında hüsn-i hat ve 800 civarında farklı alanlardan eserler var" diye konuştu.

Deniz TOKAT / DENİZLİ, (DHA)