Ressam İbrahim Çallı anısına Cumhuriyet temalı resim sergisi açıldı – D20Haber
27.04.2024, Cumartesi
14 °C / 32 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. KÜLTÜR-SANAT-TURİZM
  4. /
  5. SERGİ
  6. /
  7. Ressam İbrahim Çallı anısına Cumhuriyet temalı...

Ressam İbrahim Çallı anısına Cumhuriyet temalı resim sergisi açıldı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 10 Ekim 2023 Salı - 13:25Güncelleme: 10 Ekim 2023 Salı - 13:26
Ressam İbrahim Çallı anısına Cumhuriyet temalı resim sergisi açıldı

Denizli’nin Çal ilçesinde, Türk resim sanatının önemli isimlerinden İbrahim Çallı anısına “Cumhuriyet” temalı resim sergisi açıldı.

İyilik İçin Sanat Derneğinin ressam İbrahim Çallı anısına hazırladığı Cumhuriyet Resim Sergisi, Çal Bağ Yolu içerisinde yer alan Kuzubağ Sanat Galerisi’nde açıldı. Serginin açılışına onur konuğu olarak merhum İbrahim Çallı'nın torunu Yaşar Çallı ile eşi Çiğdem Çallı da katıldı.

Cumhuriyet döneminin önde gelen empresyonist sanatçılarından İbrahim Çallı anısına açılan sergide, Cumhuriyet ve demokrasi değerlerinin gelecek kuşaklara aktarılması amaçlandı. Beğeni toplayan

Sergiyle ilgi açıklama yapan dernek başkanı Selin Bozkurt, "Cumhuriyet'in 100. yılını kutlama coşkusunu Türk sanatının güçlü temsilcisi İbrahim Çallı anısına memleketi Çal’da gerçekleştirdiğimiz sergi ile yaşamaktan büyük bir memnuniyet duyuyoruz. Denizli’nin güzide ilçesi Çal’daki en modern tesis olan Kuzubağ Sanat Galerisi’nin yöneticilerine, İbrahim Çallı'nın eserleriyle gençlerimizin bağlantı kurmasına, kültürel bir zenginliği kutlamamıza ve sanatın evrensel dilini daha da yaygınlaştırmamıza sağladıkları katkı için derneğimiz adına yürekten teşekkür ediyorum. Ayrıca, İbrahim Çallı'nın anısını yaşatmak, kültürel canlanmayı desteklemek ve kuşaklar arasındaki bağı güçlendirmek için bu sergiyi önemli bir adım olarak görüyoruz" dedi.