Tahrip edilen doğayı fotoğraf sergisiyle salona taşıdılar – D20Haber
27.04.2024, Cumartesi
14 °C / 32 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. KÜLTÜR-SANAT-TURİZM
  4. /
  5. SERGİ
  6. /
  7. Tahrip edilen doğayı fotoğraf sergisiyle salona...

Tahrip edilen doğayı fotoğraf sergisiyle salona taşıdılar

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 24 Şubat 2024 Cumartesi - 11:30Güncelleme: 24 Şubat 2024 Cumartesi - 11:30
Tahrip edilen doğayı fotoğraf sergisiyle salona taşıdılar

Denizli’de tahrip edilen doğa, kirletilen çevre ve su kaynakları, fotoğraflar ile yansıtıldı. Büyük Menderes İnisiyatifi’nin düzenlediği “Doğanın Gözyaşları” isimli fotoğraf sergisi açıldı. Sergideki seçkiler arasında D20HABER.COM’un Avdan’daki doğa katliamını aktaran haberleri de yer aldı.

Doğanın Gözyaşları isimli fotoğraf sergisi Denizli Büyükşehir Belediyesi Turan Bahadır Sergi Salonu’nda açıldı. İlginin yoğun olduğu sergide, Denizli’de doğa ve su kaynaklarındaki kirlilik fotoğraflarla aktarıldı.

Serginin açılışında konuşan Ekoloji Derneği Başkanı Ayşe Hazer, “Büyük Menderes Nehri, pek çok kirlenmeyle hayatının sonlarına doğru gidiyor. Ekolojik yıkımı anlatıyoruz. Bizim gözümüz görmüyor, size değmiyor zannediyoruz; oysa ki yaşanan her bir ekolojik yıkım en çok bizlere değiyor. Şehirlerde yaşayan insanlar olarak bunun paydaşlarıyız, sebebiyiz” dedi.

Yaşananlardan dolayı kentte yaşayanların hem alacaklı hem borçlu olduğunu söyleyen Hazer, “Ekolojik yıkımlar maden ocakları, taş ocakları, jeotermal ile yapılıyor. Bu yaşananlarla ilgili hem alacaklıyız hem borçluyuz. Suyumuzun kirlenmesiyle alacaklıyız, içme suyumuzun kıtlığıyla alacaklıyız, soluduğumuz kirli havayla alacaklıyız, soframıza koyamadığımız her bir gıda mamülüyle alacaklıyız. Ama kentlerde ürettiğimiz atıklarla da bu işin bir numaralı sorumlusuyuz” diye konuştu.

Evsel atıklarla, kanalizasyon atıklarıyla Büyük Menderes'in ve doğayı kirletildiğini vurgulayan Hazer, yerel seçimler öncesinde belediye başkan adaylarıyla bir araya gelip birer dosya sunacaklarını, halktan da çevre, su kaynakları ve benzeri kirlilikle mücadelede yanlarında yer almasını beklediklerini sözlerine ekledi.

Büyük Menderes Nehri’ndeki kirlilik, Avdan açık kömür sahası ve doğadaki tahribatı anlatan fotoğrafların yer aldığı sergi 29 Şubat’a kadar açık kalacak. 50 fotoğrafın bulunduğu sergide, D20HABER.COM’un Avdan kömür sahasıyla ilgili haberlerinden bir seçki de yer aldı.