Halk eğitim kurslarında yapılan işler sergileniyor – D20Haber
19.04.2024, Cuma
11 °C / 27 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. KÜLTÜR-SANAT-TURİZM
  4. /
  5. SERGİ
  6. /
  7. Halk eğitim kurslarında yapılan işler sergileniyor

Halk eğitim kurslarında yapılan işler sergileniyor

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 10 Mayıs 2023 Çarşamba - 10:01Güncelleme: 10 Mayıs 2023 Çarşamba - 10:01
Halk eğitim kurslarında yapılan işler sergileniyor

Denizli’de, Halk Eğitim merkezlerinde düzenlenen kurslarda gerçekleştirilen çalışmaların yer aldığı serginin açılışı yapıldı.

Pamukkale Halk Eğitimi Merkezi ile il genelindeki halk eğitimi merkezi müdürlüklerinin ürünleri yer aldığı sergi, Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğü fuaye alanında açıldı. Serginin açılışına İl Milli Eğitim Müdür Vekili Süleyman Ekici, İl Milli Eğitim Müdürlüğü yöneticileri, halk eğitimi merkezleri müdürleri, öğretmenler ve davetliler katıldı.

Serginin açılışında konuşan Ekici, halk eğitimi bünyesinde arz temelli değil, talep temelli çalışıldığını, vatandaşların “bilgimi, görgümü ve yeteneğimi, mesleki anlamda becerimi geliştirmek istiyorum” dediğinde kurs hizmetini sunduklarını söyledi.

Halk eğitimi içerisinde geleneksel hat, deri, cam, halı kilim dokuma ve hazır giyim alanında çeşitli ürünlerin yer aldığını kaydeden Ekici, “Bu ürünlerin hepsi de el emeği, göz nuru ürünler. Usta öğreticilerimiz marifetiyle bunları ileri ki nesillere taşıyor ve yaygınlaştırıyoruz. Eğitim de öğrenciye bütüncül bir bakış açımız var. Halk eğitimi bünyesinde yapmış olduğumuz faaliyetlerde de insana bütüncül bir bakış açımız var. Hepimizin farklı yetenekleri var. Halk eğitimi yelpazesi içerisinde bu yetenek alanlarına dokunuyoruz. Sergimizdeki ürünlerin oluşturulmasında özverili bir süreç var. Bu süreçte emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Sergide; hat sanatı, kilim dokuma, hazır giyim ve amigurumi, kağıt, rölyef, makrome, taş boyama sanatı, su kabağı işlemeciliği, deri işlemeciliği, geri dönüşüm malzemelerinden ürünler, tezhip ve minyatür sanatı, hasır sepet, ahşap boyama, ahşap işçiliği, fıçı, tel kırma, kumaş işleme ürünleri sergileniyor.